Рецепт Качка, запечена в рукаві фото

Качка, запечена в рукаві
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Фрукти, Яблука, Сухофрукти, Качка, Індоутка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви в рукаві

Одне з незмінних святкових страв - запечена в рукаві качка. Тим, хто на дієті, пропоную запікати нежирну, дієтична Індоутка. Качка фарширується солодкими сухофруктами, горіхами і яблучками.

Будучи об'єктом загальної уваги, це блюдо прикрасить ваш стіл. Раджу фарширувати качку яблуками і сухофруктами. Яблука потрібно брати з кислинкою, щоб вони контрастували з солодкими курагою і чорносливом. На гарнір ідеально підійде картопляне пюре. Хай щастить!

  • Качка - 1 штука(2, 5 кг)
  • Яблука - 5 штук (з кислинкою)
  • Чорнослив - 150 грам
  • Чорнослив - 150 грам
  • Горіхи - 150 грам (мигдаль, грецькі горіхи)
  • Обкладинка - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
качка, запечена в рукаві - фото крок 1
Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Посипаємо корицею до смаку.
качка, запечена в рукаві - фото крок 2
Чорнослив і курагу промиваємо, додаємо горіхи. Також можна додати апельсин, який потрібно очистити і нарізати кубиками.
качка, запечена в рукаві - фото крок 3
Натріть тушку качки сіллю і перцем (зовні і всередині). Потім фаршируємо її сухофруктами, горіхами, яблуками і апельсинами.
качка, запечена в рукаві - фото крок 4
Скріплюємо отвір зубочисткою. Для впевненості можна обмотати качку нитками. Крила птаха повинні бути щільно притиснуті до корпусу, інакше вони згорять.
качка, запечена в рукаві - фото крок 5
Перекладаємо качку в рукав для запікання. Готуємо в духовці близько двох годин. Перші півгодини температура повинна бути 220 градусів, потім зменшуємо її до 180 градусів.
качка, запечена в рукаві - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти