Качка, запечена в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Одне з незмінних святкових страв - запечена в рукаві качка. Тим, хто на дієті, пропоную запікати нежирну, дієтична Індоутка. Качка фарширується солодкими сухофруктами, горіхами і яблучками.
Будучи об'єктом загальної уваги, це блюдо прикрасить ваш стіл. Раджу фарширувати качку яблуками і сухофруктами. Яблука потрібно брати з кислинкою, щоб вони контрастували з солодкими курагою і чорносливом. На гарнір ідеально підійде картопляне пюре. Хай щастить!
- Качка - 1 штука(2, 5 кг)
- Яблука - 5 штук (з кислинкою)
- Чорнослив - 150 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Горіхи - 150 грам (мигдаль, грецькі горіхи)
- Обкладинка - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Посипаємо корицею до смаку.
Чорнослив і курагу промиваємо, додаємо горіхи. Також можна додати апельсин, який потрібно очистити і нарізати кубиками.
Натріть тушку качки сіллю і перцем (зовні і всередині). Потім фаршируємо її сухофруктами, горіхами, яблуками і апельсинами.
Скріплюємо отвір зубочисткою. Для впевненості можна обмотати качку нитками. Крила птаха повинні бути щільно притиснуті до корпусу, інакше вони згорять.
Перекладаємо качку в рукав для запікання. Готуємо в духовці близько двох годин. Перші півгодини температура повинна бути 220 градусів, потім зменшуємо її до 180 градусів.
Смачного!