Качка шматочками в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Ви часто купуєте качку? У моїй родині це рідкісний гість, тому і приготувати її завжди хочеться по-особливому. Так що ділюся своїм оригінальним рецептом приготування качки шматочками в рукаві!
Рецепт приготування качки шматочками в рукаві сподобається як витонченим гурманам, так і простим любителям м'ясних ситних страв. За рахунок попереднього обсмажування качка в процесі запікання в пакеті не віддає свій сік, так що блюдо вийде дуже соковитим, з цікавими смаковими нюансами!
- Качка - 1.5 кілограма (у мене - качині ніжки)
- Лимон - 1 штука
- Часник - 1 штука(1 головка)
- Чорнослив - 5-10 штук (за смаком)
- Оливки - 5-10 штук (за смаком)
- Розмарин - 3-5 штук (гілочки )
- Спеції - За смаком
- Цибуля - 1 штука
1. У мене м'ясо при готуванні в пакеті часто не встигає стати рум'яним, тому я завжди ніжки спочатку обсмажую на сильному вогні з усіх боків до рум'яної скоринки. Спеції, як і кількість масла, - за смаком.
2. Для зручності я все інгредієнти далі складаю прямо в сковороду. Викладаємо шматочки часнику і лимона, чорнослив, оливки і розмарин так, щоб вони були якомога ближче до м'яса. Посипаємо спеціями і маринуємо хоча б годину, а краще - довше.
3. Перекладаємо качку в пакет, додамо лук і трохи води, щоб не пригорає, потім зав'язуємо краю і відправляємо в духовку. Запікаємо 40-50 хвилин при 175 градусах.
4. Акуратно дістаємо качку, посипаємо підсмаженими овочами з пакета - і подаємо!