Запечена качка в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Відмітна особливість страв, які готують в рукаві: вони виходять ніжними або дуже соковитими. А качка, укупі з усіма інгредієнтами, подарує вам неймовірний смак.
Впевнена, ви не пошкодуєте, що скористалися моїм особистим рецептом, як приготувати запечену качку в рукаві. Виконуйте все, як буде показано і написано, і ви обов'язково скуштуєте неймовірно ніжне м'ясо і насолодитеся приємним ароматом страви. Почнемо!
- Качка - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Чебрець - 1 пучок
- Орегано - 1 пучок
Для початку моєму і обсушуємо качку. Беремо яблуко і лимон. Нарізаємо фрукти часточками, а яблуко відчищаємо від шкірки.
Далі наповнюємо качку. Кладемо туди нарізані фрукти і орегано. Отвір заколюємо зубочистками, щоб під час запікання нічого не вивалилося. Якщо немає зубочисток, можна зашити нитками.
Пакуємо качку в рукав. І знову кладемо на неї лимон, яблуко і орегано, посипаємо перцем і чебрецем.
Розігріваємо духовку до 200 градусів, запікаємо качку в рукаві протягом двох або двох з половиною годин.
За тридцять хвилин до приготування качки слід розрізати рукав. Це потрібно для того, щоб вийшла золотава піджареної корочка.
Блюдо готово, можна попередньо обробити качку на порції, або винести цілою і розрізати перед гостями або родиною. На особистому досвіді рекомендую другий варіант. Тоді все просто зачаруються насиченим, ніжним ароматом страви. Смачного!