Качка в рукаві з яблуками, часником і медом
(покроковий рецепт з фото)
Качку приготовлену з яблуками люблять багато, перед її запахом і рум'яною скоринкою складно встояти. Пропоную рецепт приготування качки в рукаві, м'ясо виходить дуже м'яким і соковитим!
Качка, приготована за цим рецептом завжди виходить вдало, так як всі аромати і соки залишаються всередині рукава для запікання і просочують м'ясо. Маринад з часником і медом дасть приємний смак. М'ясо не буде солодким через меду, в поєднанні з кислими яблуками все виходить дуже гармонійно.
- Качка - 1 штук
- Яблука - 1 кілограм
- Часник - 7-8 зубчиків
- Сіль - 2 щіпки
- Суміш пряних трав - 1-2 Щепоток
- Чорний перець - 1-2 Щепоток
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
Підготуємо інгредієнти. Качка патрана, пір'я і колодочки прибрані.
Готуємо маринад. У піалу насипаємо суміш пряних трав, перець і сіль.
Далі, кладемо мед і наливаємо соняшникову олію.
Часник пропускаємо через м'ясорубку, додаємо в маринад і все перемішуємо.
Качку змащуємо отриманою сумішшю і залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин. Качку можна відразу покласти в рукав для запікання.
Підготуємо яблука. Частина яблук залишаємо цілими, а частина ріжемо крупно, видаляючи серцевину і кісточки.
Качку фаршируємо нарізаними яблуками і скріплюємо протилежні краю зубочистками так, щоб яблука не випадали. Цілі яблука кладемо навколо качки. Рукав зав'язуємо і відправляємо деко з качкою в духовку. Запікаємо 2 години при температурі 180-190 градусів. Перед вимиканням можна надрізати рукав зверху, щоб качка підрум'яниться.
Готову качку подаємо гарячої разом з печеними яблуками і овочами. Смачного!