Качка в рукаві з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Запікання птиці в рукаві дозволяє їй рівномірно приготуватися і залишатися соковитою. Якщо додати до неї овочі і фрукти, то філе ще стане ароматним і отримає додатковий смак, як в моєму рецепті.
Секрет цієї страви в правильних спеціях і фарширування. Придумувати гарнір вам не треба, адже в складі є картопля. Візьміть собі на замітку рецепт приготування качки в рукаві з яблуками. Рецепт можна назвати царським. Подавайте його цілком на святковий стіл, а потім вже порційно розріжте.
- Качка велика - 1 штука
- Картопля - 4-6 штук
- Яблуко - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Базилік сухий - За смаком
- Приправа "гриль" - За смаком
- Часник - 2-3 зубчиків
Качку випатрати і промийте. Натріть її всіма спеціями і приправами, крім часнику, а потім приберіть маринуватися на 4-8 годин в холодильник.
Після цього підготуйте картопля: наріжте його, чистий, промийте і додайте сіль з перцем. Яблука наріжте часточками, а очищену моркву - товстими смужками.
Яблуко з морквою додайте всередину качки.
Отвір в птахові зашейте ниткою або закріпіть зубочистками.
У рукав укладіть картопля. На нього поставте качку. Пакет щільно закрийте. Викладіть птицю на деко.
Запікайте качку в духовці при 200 градусах протягом 1, 5-2 годин.
Для 15 хвилин до кінця розріжте рукав, щоб блюдо підрум'янилося.
Подавайте качку з картоплею і яблуками, розрізавши на порції. Смачного!