Рецепт Качка з медом в духовці фото

Качка з медом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Для мене качка - це виключно святкова страва. Готую його, коли чекаю гостей і хочеться похвалитися своєю кулінарною майстерністю. Тепер і з вами хочу поділитися рецептом качки в духовці з медом.

Опис приготування:

Трохи зусиль і апетитна качка з приголомшливими смаком і ароматом готова для прийому гостей або романтичної вечері. Всередину качки крім яблук можна вкладати трави, лимон, апельсин, журавлину, сухофрукти тощо. Їх аромат пошириться на всі м'ясо і додасть вашій страві вишуканості і неповторності.

  • Качка - 1 штука
  • Яблука - 3 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
1
Підготуйте качку, зробіть надрізи і проколи в шкірі, щоб витікав жир. Чи не протикати м'ясо. Зріжте зайву шкіру.
2
Натріть тушку сіллю, перцем і меленим коріандром всередині і зовні.
3
Натріть тушку сіллю, перцем і меленим коріандром всередині і зовні.
4
Також обмажте її медом. Якщо у вас мед густий - підігрійте його.
5
Викладіть тушку в жаровню на решітку або на обрізки з її ж шкурок.
6
Яблука поріжте на чотири частини і наповніть ними качку.
7
Налийте всередину качки 50 мл води і зв'яжіть їй ніжки.
8
Прикрийте жаровню фольгою і готуйте 45 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
9
Зніміть фольгу, збільште температуру до 220 градусів і запікайте ще 30 хвилин.
10
Якщо золота скоринка так і не утворилася - збільште температуру і готуйте ще 10 хвилин.
11
Вимкніть духовку і залиште качку доходити ще 15 хвилин.
12
Смачного!

Схожі рецепти