Індичка з медом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне м'ясо індички під медової скоринкою - що може бути простіше, смачніше, духмяний і вишуканіше? Відмінний варіант вечері для всієї родини або для гостей. Таке блюдо не залишиться непоміченим!
Якщо вам цікаво, як приготувати індичку з медом в духовці, то уважно читайте цей рецепт. Це прекрасне м'ясне блюдо без праці прикрасить ваш стіл. Аромат від медової птиці просто карколомний!
- Тушка індички - 1 штука
- Мед - 100 мілілітрів
- Часник - 10 зубчиків
- Сіль, суміш перців - За смаком
Тушку індички підготуйте заздалегідь. Вимийте її, обсушити і обробити. Вся індичка для цієї страви не знадобиться, тому відріжте у неї сокиркою крила і ніжки, залишивши тільки тулуб.
Тепер приготуйте маринад. Для цього візьміть будь-який мед, який у вас є. Якщо він засахарілся - не страшно, просто розтопіть його до рідкого стану на водяній бані. У піалках перемішайте сіль, подрібнену суміш перців і пропущений через прес часник.
Розрубати тушку індички на три частини. Натріть її грунтовно часником з перцем, а також змастити медом. Викладіть шматки птиці в жароміцний посуд, попередньо застелену фольгою.
Загорніть шматки індички в фольгу, запікайте 1, 5-2 години в духовці, розігрів її до 180-ти градусів. Перед тим, як презентувати страву гостям, посипте його свіжим рубаним кропом. Смачного!