Індичка з медом і гірчицею
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл прийнято подавати красиві і ситні блюда. Хорошим варіантом може стати індичка з медом і гірчицею (особливо, якщо ви вирішите запекти птицю і подати її до столу цілком" .
Як приготувати індичку з медом і гірчицею, ви дізнаєтеся прямо зараз з цього рецепта. Подавайте птицю на стіл цілком, прикрасивши страву цілими печеними яблучками. Не забудьте перед подачею дістати з м'яса зубочистки або кулінарну нитку.
- Індичка - 1 штука (тушка)
- Гірчичний - 3 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Яблука - 6-8 штук
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте тушку індички. Гарненько вимийте її, дайте просохнути. В окремому посуді змішайте маринад для змазування м'яса. Покладіть в миску мед, гірчицю, сіль і перець. Перемішайте. Якщо мед зацукрувався, то перед цим розтопіть його на водяній бані.
Яблука очистіть від серцевини. Шкірку зчищати не обов'язково. Більшу частину наріжте часточками, щоб нашпигувати ними птицю. Решта залиште цілими для прикраси блюда. Гарненько натріть індичку маринадом. Нашпигуйте її яблуками.
Візьміть зубочистки, заколіть з їх допомогою черевце індички так, щоб в процесі приготування яблука не випали, а м'ясо птиці вийшло ніжним і соковитим. Якщо у вас є спеціальна кондитерська нитка, то ви можете зашити черевце з її допомогою.
Налийте в рукав для запікання трохи рослинного масла, щоб індичка не прилипло до нього. Покладіть тушку в рукаві на деко, запікайте її при температурі 180 градусів в духовці близько 1, 5 годин. Потім розріжте рукав і допечіть індичку ще 10 хвилин, щоб на ній утворилася хрустка скоринка.