Рецепт Індичка з медом і гірчицею фото

Індичка з медом і гірчицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка, Птах
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід, Новий рік, Різдво
Гарячі страви, Страви цілком

На святковий стіл прийнято подавати красиві і ситні блюда. Хорошим варіантом може стати індичка з медом і гірчицею (особливо, якщо ви вирішите запекти птицю і подати її до столу цілком" .

Як приготувати індичку з медом і гірчицею, ви дізнаєтеся прямо зараз з цього рецепта. Подавайте птицю на стіл цілком, прикрасивши страву цілими печеними яблучками. Не забудьте перед подачею дістати з м'яса зубочистки або кулінарну нитку.

  • Індичка - 1 штука (тушка)
  • Гірчичний - 3 Ст. Ложки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Яблука - 6-8 штук
  • Сіль, перець - За смаком
індичка з медом і гірчицею - фото крок 1
Підготуйте тушку індички. Гарненько вимийте її, дайте просохнути. В окремому посуді змішайте маринад для змазування м'яса. Покладіть в миску мед, гірчицю, сіль і перець. Перемішайте. Якщо мед зацукрувався, то перед цим розтопіть його на водяній бані.
індичка з медом і гірчицею - фото крок 2
Яблука очистіть від серцевини. Шкірку зчищати не обов'язково. Більшу частину наріжте часточками, щоб нашпигувати ними птицю. Решта залиште цілими для прикраси блюда. Гарненько натріть індичку маринадом. Нашпигуйте її яблуками.
індичка з медом і гірчицею - фото крок 3
Візьміть зубочистки, заколіть з їх допомогою черевце індички так, щоб в процесі приготування яблука не випали, а м'ясо птиці вийшло ніжним і соковитим. Якщо у вас є спеціальна кондитерська нитка, то ви можете зашити черевце з її допомогою.
індичка з медом і гірчицею - фото крок 4
Налийте в рукав для запікання трохи рослинного масла, щоб індичка не прилипло до нього. Покладіть тушку в рукаві на деко, запікайте її при температурі 180 градусів в духовці близько 1, 5 годин. Потім розріжте рукав і допечіть індичку ще 10 хвилин, щоб на ній утворилася хрустка скоринка.

Схожі рецепти