Кабачки в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки в кисло-солодкому соусі - чудова, легка і смачна закуска. Їх також можна подати з гарніром і це буде вже друга страва, причому вегетаріанське.
Якщо вам потрібно смачно, ситно і швидко нагодувати сім'ю, такі кабачки це саме те, що потрібно. А тим, хто не їсть м'яса або періодично дотримується посту, блюдо просто незамінне. У ньому добре поєднуються кабачки з печерицями, імбиром і часником. Кисло-солодкий соус на основі соєвого соусу, цукру і оцту завершують цю чудову гаму смаку.
- Кабачок - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Корінь імбиру - 10 грам
- Печериці - 150 грам
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти для приготування кабачків в кисло-солодкому соусі.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте довільно. Викладіть в сковороду з рослинним маслом.
Кабачок помийте, обсушити і наріжте половинками гуртків. Додайте до цибулі в сковороду.
Гасіть кабачки перемішуючи 7-8 хвилин. Після печериці помийте, наріжте не дуже дрібно і додайте в сковороду з кабачками і цибулею.
Гасіть гриби з кабачками ще 5-6 хвилин до готовності. Додайте нарізаний корінь імбиру і часник.
Приготуйте соус. У мисочку налийте соєвий соус і додайте крохмаль, перемішайте.
Додайте цукор і оцет.
Приготованим соусом залийте кабачки з грибами і перемішайте. Спробуйте і якщо потрібно посоліть блюдо.
Кабачки в кисло-солодкому соусі готові. Я подавала їх з відвареним рисом. Дуже смачно!