Рецепт Кабачки в кисло-солодкому соусі фото

Кабачки в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Кабачки в кисло-солодкому соусі - чудова, легка і смачна закуска. Їх також можна подати з гарніром і це буде вже друга страва, причому вегетаріанське.

Опис приготування:

Якщо вам потрібно смачно, ситно і швидко нагодувати сім'ю, такі кабачки це саме те, що потрібно. А тим, хто не їсть м'яса або періодично дотримується посту, блюдо просто незамінне. У ньому добре поєднуються кабачки з печерицями, імбиром і часником. Кисло-солодкий соус на основі соєвого соусу, цукру і оцту завершують цю чудову гаму смаку.

  • Кабачок - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Корінь імбиру - 10 грам
  • Печериці - 150 грам
  • Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
  • Крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Соняшникова олія - 20 мілілітрів
кабачки в кисло-солодкому соусі - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування кабачків в кисло-солодкому соусі.
кабачки в кисло-солодкому соусі - фото крок 2
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте довільно. Викладіть в сковороду з рослинним маслом.
кабачки в кисло-солодкому соусі - фото крок 3
Кабачок помийте, обсушити і наріжте половинками гуртків. Додайте до цибулі в сковороду.
кабачки в кисло-солодкому соусі - фото крок 4
Гасіть кабачки перемішуючи 7-8 хвилин. Після печериці помийте, наріжте не дуже дрібно і додайте в сковороду з кабачками і цибулею.
кабачки в кисло-солодкому соусі - фото крок 5
Гасіть гриби з кабачками ще 5-6 хвилин до готовності. Додайте нарізаний корінь імбиру і часник.
кабачки в кисло-солодкому соусі - фото крок 6
Приготуйте соус. У мисочку налийте соєвий соус і додайте крохмаль, перемішайте.
кабачки в кисло-солодкому соусі - фото крок 7
Додайте цукор і оцет.
кабачки в кисло-солодкому соусі - фото крок 8
Приготованим соусом залийте кабачки з грибами і перемішайте. Спробуйте і якщо потрібно посоліть блюдо.
кабачки в кисло-солодкому соусі - фото крок 9
Кабачки в кисло-солодкому соусі готові. Я подавала їх з відвареним рисом. Дуже смачно!

Схожі рецепти