Кабачки в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите страви в горщиках? На мій погляд, овочі і м'ясо в них виходять неймовірно смачними, соковитими і апетитними. Простий рецепт кабачків хочу запропонувати вам на замітку. Запам'ятовуйте!
Це досить універсальне блюдо, адже подавати його до столу можна як гарячого або ж як гарнір до м'яса, наприклад. Соус в даному випадку - на основі натурального томатного соку. Якщо у вас під рукою його не виявилося, можна взяти томатну пасту і розвести її з водою, наприклад. Інгредієнтів -
Мінімум, процес простий, а результат точно здатний вас порадувати. Отже, запам'ятовуйте, як приготувати кабачки в горщику.
- Кабачок - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сік томатний - 1.5 склянки (приблизно)
- Сіль і перець - За смаком
1
Насамперед очистіть і подрібніть цибулю. Викладіть його на сковороду з розігрітим маслом обсмажте до прозорості.
2
Кабачки вимийте, обсушити, наріжте кубиками. Додайте на сковороду і на сильному вогні обсмажте до утворення скоринки.
3
Перекладіть кабачки в горщики.
4
Томатний сік з'єднайте з пропущеним через прес часником. Додайте сіль, перець, при необхідності - цукор, якщо сік кислуватий. Перемішайте все як слід.
5
Залийте кабачки соком, накрийте кришкою і відправте в холодну духовку. Встановіть температуру 180 градусів і готуйте близько 45-55 хвилин.