Рецепт Кабачки тушковані з картоплею фото

Кабачки тушковані з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви зібралися гасити свіжі овочі, то кращого поєднання, ніж картопля і кабачок для цього не знайти. Ці овочі відмінно підходять один одному, і на їх приготування йде мінімум часу.

Опис приготування:

Коли влітку дозрівають молоденькі кабачки і починається сезон молодої картоплі, у мене не виникає сумнівів, що ж я приготую з цих овочів, завжди в хід йде ось цей простий рецепт кабачків тушкованих з картоплею. Він дуже легкий, але тут таке ідеальне поєднання інгредієнтів, що саме блюдо виходить приголомшлива - картопля неймовірно ніжний і м'який, а кабачок і зовсім тане в роті. Плюс цей рецепт приготування кабачків тушкованих з картоплею досить економічний, продукти все дуже дешеві, а нагодувати в результаті можна цілу ораву. Домашні завжди раді поласувати таким блюдом, навіть просять добавки, а коли мої рідні ситі, тоді і я щаслива.

  • Кабачок - 400-500 грам
  • Картопля молода - 600 грам
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Борошно - 50 грам
  • Крем - 1 Склянка
  • Цибуля зелена - 50 грам
  • Кріп свіжий - 30 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
кабачки тушковані з картоплею - фото крок 1
Кабачок нарізаємо кільцями, присипаємо трохи сіллю.
кабачки тушковані з картоплею - фото крок 2
У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії. Колечка кабачка обвалюють в борошні й обсмажуємо в маслі до золотистої скоринки.
кабачки тушковані з картоплею - фото крок 3
Картопля ретельно промиваємо та нарізаємо часточками.
кабачки тушковані з картоплею - фото крок 4
Додаємо в сметану чорний мелений перець і інші спеції на ваш смак, солимо і перемішуємо.
кабачки тушковані з картоплею - фото крок 5
У каструлю з товстими стінками викладаємо нарізану картоплю, а зверху посипаємо його подрібненою зеленою цибулею.
кабачки тушковані з картоплею - фото крок 6
Потім викладаємо кабачки і заливаємо все приготованим з сметани соусом.
кабачки тушковані з картоплею - фото крок 7
На кабачки сиплемо подрібнений кріп.
кабачки тушковані з картоплею - фото крок 8
Ставимо каструлю на вогонь і тушкуємо все протягом 25-30 хвилин до повної готовності картоплі. Через 10 хвилин після початку приготування варто спробувати блюдо на сіль і при необхідності підсолити. Готову страву відмінно поєднує з рибою, м'ясом і свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти