Кабачки, тушковані в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Одне з моїх улюблених овочевих страв - кабачки, тушковані в сметані. Рагу виходить смачним, ситним і трохи пікантним за рахунок додавання часничку. Подавати його можна з рисом або як окрему страву.
Щоб уникнути великої кількості масла, використовуйте сковороду з антипригарним покриттям або злегка змащуйте сковороду маслом. Подивіться легкий рецепт, як приготувати кабачки, тушковані в сметані, і переконайтеся, що це просто. Приємних вам клопоту на кухні!
- Кабачок - 4 штуки (невеликі)
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Крем - 150 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Зелень - 1 пучок (кріп, петрушка)
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків (за смаком)
Підготуйте необхідні продукти. Овочі вимийте, очистіть. Якщо кабачок молодий, то його очищати не потрібно.
Цибуля, часник подрібніть. Кабачок наріжте кружальцями завтовшки 5 мм.
Масло розігрійте на сковороді, обсмажити цибулю і часник до золотистої скоринки, приберіть їх зі сковороди.
На маслі, що залишилося обсмажте порційно гуртки кабачка з двох сторін до рум'яної скоринки. Кожну порцію знімайте зі сковороди, злегка змащуйте її і обсмажуйте наступну партію.
Викладіть все обсмажені овочі в глибоку сковороду. Сметану змішайте з водою, сіллю, подрібненим кропом. Додайте суміш в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте до загусання соусу. Поперчіть за смаком.
Подавати кабачки, тушковані в сметані, можна гарячими і холодними.
Смачного!