Голубці, тушковані в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Голубці - це одне з моїх улюблених традиційних страв. Є сотні варіантів їх приготування, з соусами і без, тушковані або запечені. Розповім, як приготувати голубці, тушковані в сметані.
Сьогодні у мене варіація на тему голубців. Замість звичної білокачанної капусти готую їх з пекінської. Такий варіант особливо зручний для новачків, які не дуже вміють обробити тверді і ламкі листя білокачанної. Подаю голубці обов'язково гарячими, можна прикрасити зеленню.
- Фарш - 800 грам
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Мал - 50 грам
- Пекінська капуста - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Крем - 350 мілілітрів
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
1. Мою і очищаю морква, натираю її на крупній тертці. Цибуля чищу і нарізаю дрібними кубиками. Мал у мене відвареної. На сковороді обсмажую цибулю з морквою, потім остуджують.
2. У миску кладу фарш, Мал, обсмажені овочі, солю і перчу, перемішую.
3. Пекінську капусту мою, потім зрізаю тверду частину. У сотейник наливаю воду і доводжу до кипіння, опускаю капусту твердої частиною в киплячу воду і варю 60 секунд.
4. Розбираю капусту на листя, в центр кожного викладаю невелику кількість начинки і повертаю акуратно голубці, щільно защипують краї.
5. Викладаю голубці в каструлю, додаю лавровий лист і перець горошком. Змішую сметану з томатною пастою і заливаю отриманим соусом голубці.
6. Готую на слабкому вогні під закритою кришкою близько 60 хвилин.
7. Подаю голубці гарячими і прикрашаю зеленню.