Рецепт Голубці, тушковані в сметані фото

Голубці, тушковані в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Молочні продукти, Капуста, Фарш, Пекінська капуста
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Голубці

Голубці - це одне з моїх улюблених традиційних страв. Є сотні варіантів їх приготування, з соусами і без, тушковані або запечені. Розповім, як приготувати голубці, тушковані в сметані.

Сьогодні у мене варіація на тему голубців. Замість звичної білокачанної капусти готую їх з пекінської. Такий варіант особливо зручний для новачків, які не дуже вміють обробити тверді і ламкі листя білокачанної. Подаю голубці обов'язково гарячими, можна прикрасити зеленню.

  • Фарш - 800 грам
  • Морквина - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Мал - 50 грам
  • Пекінська капуста - 1 штука
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 350 мілілітрів
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
голубці, тушковані в сметані - фото крок 1
1. Мою і очищаю морква, натираю її на крупній тертці. Цибуля чищу і нарізаю дрібними кубиками. Мал у мене відвареної. На сковороді обсмажую цибулю з морквою, потім остуджують.
голубці, тушковані в сметані - фото крок 2
2. У миску кладу фарш, Мал, обсмажені овочі, солю і перчу, перемішую.
голубці, тушковані в сметані - фото крок 3
3. Пекінську капусту мою, потім зрізаю тверду частину. У сотейник наливаю воду і доводжу до кипіння, опускаю капусту твердої частиною в киплячу воду і варю 60 секунд.
голубці, тушковані в сметані - фото крок 4
4. Розбираю капусту на листя, в центр кожного викладаю невелику кількість начинки і повертаю акуратно голубці, щільно защипують краї.
голубці, тушковані в сметані - фото крок 5
5. Викладаю голубці в каструлю, додаю лавровий лист і перець горошком. Змішую сметану з томатною пастою і заливаю отриманим соусом голубці.
голубці, тушковані в сметані - фото крок 6
6. Готую на слабкому вогні під закритою кришкою близько 60 хвилин.
голубці, тушковані в сметані - фото крок 7
7. Подаю голубці гарячими і прикрашаю зеленню.

Схожі рецепти