Тушковані голубці
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом тушкованих голубців. Вийде ситне, смачне і взагалі звичне всім, любителі російської та української кухонь оцінять цей делікатес гідно! Він коштує витраченого часу!
Розповім, як приготувати тушковані голубці в домашніх умовах. Відразу скажу - блюдо не з простих, доведеться витратити приблизно чотири години: поки листя пропарити, поки охолонуть, поки ви їх замотаєте, обсмажити і тушкуйте, пройде досить багато часу. Але хочу сказати, що воно того варто, смачно і ситно виходить! Чоловіки від цього блюда зазвичай просто без розуму, рекомендую!
- Капуста - 1.5 кілограма
- Фарш - 500 грам
- Мал - 100 грам
- Томатна паста - 70 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Спеції - За смаком
1. Капусту на хвилину опускаємо в окріп, так листя будуть легше відходити і стануть більш пластичними. Відокремлюємо листя, і нехай вони варяться в окропі 3-5 хвилин. Потім відкинемо на серветку, щоб стекла вода. Листя повинні стати трохи прозорими і як ніби гуязиками.
2. Мал відварити до готовності, змішаємо його з фаршем, додамо туди ж подрібнену цибулину і одну морквину. Додамо спеції, перемішаємо.
3. Тепер начиняє кожен капустяний лист фаршем, роблячи голубці. Обсмажити кожен з усіх боків на олії, щоб підрум'яниться і добре тримав форму. Викладаємо поки що на тарілку.
4. А тим часом залишилася цибулину ріжемо півкільцями, морквину - довільно подрібнюємо. Обсмажити на рослинному маслі, додамо томатну пасту, майонез і спеції. Коли закипить і забулькало - додамо голубці і заллємо водою так, щоб вона їх майже повністю покривала.
5. Тушкуємо приблизно 40-50 хвилин. Через цей час ось такі соковиті тушковані голубці отримаємо!