Ісландський різдвяний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний різдвяний хліб схожий на сніжинку через наскрізних візерунків, в Ісландії готують всією сім'єю в першу неділю Адвенту. Кожен вибирає собі улюблений візерунок, і присвячує цьому цілий день.
Laufabrauð - тонкий хліб з повітряними візерунками, схожими на листя. Звідси і його назва - «листовий хліб». Візерунки наносять або гострим складаним ножиком, або спеціальними пристосуваннями (валиками, ножами з кутовими лезами і т.П.). Існують безліч різноманітних візерунків з особливим значенням і просто у вигляді великих літер кожного члена сім'ї.
Я пропоную вам приєднатися до давньої ісландської традиції і дізнатися рецепт, як приготувати Ісландський різдвяний хліб. Можливо, це допоможе зібрати вашу велику родину разом і провести весело один з святкових днів. Готуйте з задоволенням! Щасливого Різдва!
- Борошно - 225 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 40 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Масло рослинне - 1/2 склянки (для фритюру)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Борошно і розпушувач просійте в миску.
Сухі інгредієнти з'єднайте і просійте в миску.
Молоко доведіть до кипіння, зніміть з вогню і розтопіть в ньому вершкове масло.
Молоко доведіть до кипіння, зніміть з вогню і розтопіть в ньому вершкове масло.
Вилийте суміш у борошняну суміш, перемішайте дерев'яною ложкою. Трохи остудіть і руками замісити тісто. Вимішуйте ретельно, так, щоб тісто стало гладким, але не тугим.
Сформуйте товсту "ковбаску", загорніть її в харчову плівку, затримка на 1 годину при кімнатній температурі.
Сформуйте товсту "ковбаску", загорніть її в харчову плівку, затримка на 1 годину при кімнатній температурі.
Тим часом підготуйте пергамент і блюдце діаметром 10-15 см. У мене - 13 см.
Наріжте 4 шайби (по 30 г кожна).
Розкачайте кожну в дуже тонкий корж, ображати за допомогою тарілки (d = 15-20 см). Складайте коржі між листами пергаменту, зверху накривайте вологим х / б рушником. Потім наріжте і розкачайте наступну порцію коржів. Обрізки, щоб вони не висохли, можна відразу ж обсмажити і з'їсти.
Коржик складіть навпіл, зробіть косі надрізи через рівні проміжки вздовж згину.
Розгорніть і зігніть корж в декількох місцях, зробіть надрізи.
Подденьте кінчиком ножа отримані куточки через один і підійміть їх наверх, притисніть пальцем.
Тісто наколи виделкою в декількох місцях. Складайте заготовки між листами пергаменту і накривайте вологим рушником.
Розгорніть і зігніть корж в декількох місцях, зробіть надрізи.
Подденьте кінчиком ножа отримані куточки через один і підійміть їх наверх, притисніть пальцем.
Тісто наколи виделкою в декількох місцях. Складайте заготовки між листами пергаменту і накривайте вологим рушником.
У глибокій сковороді розігрійте олію. Обсмажте заготовку з одного боку протягом декількох секунд, акуратно переверніть за допомогою двох лопаток і обсмажте з іншого боку.
Готовий хліб покладіть на паперовий рушник, промокніть і покладіть на блюдо. Зверху притисніть важкою обробною дошкою. Також вступите з іншими хлібцями.
Ось такі прості візерунки вибрали ми.
Щасливого Різдва!