Рецепт Ісландський різдвяний хліб фото

Ісландський різдвяний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На полуденок , На святковий стіл , Різдво
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 16
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Традиційний різдвяний хліб схожий на сніжинку через наскрізних візерунків, в Ісландії готують всією сім'єю в першу неділю Адвенту. Кожен вибирає собі улюблений візерунок, і присвячує цьому цілий день.

Опис приготування:

Laufabrauð - тонкий хліб з повітряними візерунками, схожими на листя. Звідси і його назва - «листовий хліб». Візерунки наносять або гострим складаним ножиком, або спеціальними пристосуваннями (валиками, ножами з кутовими лезами і т.П.). Існують безліч різноманітних візерунків з особливим значенням і просто у вигляді великих літер кожного члена сім'ї.

Я пропоную вам приєднатися до давньої ісландської традиції і дізнатися рецепт, як приготувати Ісландський різдвяний хліб. Можливо, це допоможе зібрати вашу велику родину разом і провести весело один з святкових днів. Готуйте з задоволенням! Щасливого Різдва!


  • Борошно - 225 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Масло рослинне - 1/2 склянки (для фритюру)
ісландський різдвяний хліб - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Борошно і розпушувач просійте в миску.
ісландський різдвяний хліб - фото крок 2
Сухі інгредієнти з'єднайте і просійте в миску.
Молоко доведіть до кипіння, зніміть з вогню і розтопіть в ньому вершкове масло.
ісландський різдвяний хліб - фото крок 3
Вилийте суміш у борошняну суміш, перемішайте дерев'яною ложкою. Трохи остудіть і руками замісити тісто. Вимішуйте ретельно, так, щоб тісто стало гладким, але не тугим.
Сформуйте товсту"ковбаску" , загорніть її в харчову плівку, затримка на 1 годину при кімнатній температурі.
ісландський різдвяний хліб - фото крок 4
Тим часом підготуйте пергамент і блюдце діаметром 10-15 см. У мене - 13 см.
ісландський різдвяний хліб - фото крок 5
Наріжте 4 шайби (по 30 г кожна).
ісландський різдвяний хліб - фото крок 6
Розкачайте кожну в дуже тонкий корж, ображати за допомогою тарілки (d = 15-20 см). Складайте коржі між листами пергаменту, зверху накривайте вологим х / б рушником. Потім наріжте і розкачайте наступну порцію коржів. Обрізки, щоб вони не висохли, можна відразу ж обсмажити і з'їсти.
ісландський різдвяний хліб - фото крок 7
Коржик складіть навпіл, зробіть косі надрізи через рівні проміжки вздовж згину.
Розгорніть і зігніть корж в декількох місцях, зробіть надрізи.
Подденьте кінчиком ножа отримані куточки через один і підійміть їх наверх, притисніть пальцем.
Тісто наколи виделкою в декількох місцях. Складайте заготовки між листами пергаменту і накривайте вологим рушником.
ісландський різдвяний хліб - фото крок 8
У глибокій сковороді розігрійте олію. Обсмажте заготовку з одного боку протягом декількох секунд, акуратно переверніть за допомогою двох лопаток і обсмажте з іншого боку.
ісландський різдвяний хліб - фото крок 9
Готовий хліб покладіть на паперовий рушник, промокніть і покладіть на блюдо. Зверху притисніть важкою обробною дошкою. Також вступите з іншими хлібцями.
ісландський різдвяний хліб - фото крок 10
Ось такі прості візерунки вибрали ми.
ісландський різдвяний хліб - фото крок 11
Щасливого Різдва!

Схожі рецепти