Англійський різдвяний пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Різдвяний пудинг - традиційний десерт в Великобританії під час різдвяних свят. У ньому міститься велика кількість інгредієнтів, що робить його дуже смачним і незвичайним.
Торт специфічний, з величезною кількістю інгредієнтів. Він одночасно гострий, пряний, солодкий і просочений ромом. Деяким цей десерт не подобається. Але я думаю, що його обов'язково варто спробувати. А тим, хто любить десерти з горіхами і родзинками точно сподобається. Ну і ось рецепт, як приготувати англійський різдвяний пудинг.
- Журавлина - 50 грам
- Ізюм - 150 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Мигдаль - 60 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Приправа до пряникам - 1 Чайна ложка
- Мелена гвоздика - 1/2 чайних ложки
- Ром - 100 мілілітрів
- Сухарі - 250 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 100 грам
- Молоко - 60 мілілітрів
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
1
Сушену журавлину, родзинки, нарізану курагу, чорнослив, порубаний мигдаль і волоські горіхи, корицю, спеції і мелену гвоздику покладіть в миску і ретельно перемішайте.
2
Додайте ром і залиште на кілька годин, час від часу помішуючи.
3
У каструлю покладіть масло і цукор, добре перемішайте. Покладіть в чашу блендера горіхи з сухофруктами і спеціями, подрібніть на дрібні шматочки.
4
Додайте суміш вершкового масла і цукру, молоко, сухарі, борошно і яйця. Перемішайте все ретельно. Викладіть тісто в змащену форму. Форму ретельно загорніть в алюмінієву фольгу, принаймні, в два рази, так щоб всередину під час приготування не потрапила вода.
5
Форму з тістом покладіть в киплячу воду і варіть протягом двох з половиною годин, за потреби, додавайте воду.
6
Приготований пудинг вийміть з води і дайте охолонути в формі. Насолоджуйтесь!