Англійський пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Приготувати англійський пудинг в домашніх умовах можна сотнею різних способів. Хочу поділитися з вами одним з них, який вартий меню навіть королеви Єлизавети. Zaintrigovanи? тоді готуємо!
Опис приготування:
Перед вами досить простий рецепт англійського пудингу (рисового). Повторити його під силу навіть новачкові на кухні, так як процеси не вимагають ніяких особливих навичок. Ніжна текстура, неймовірний аромат - це приголомшливий варіант для ситного і смачного сніданку!
- Молоко - 2.5 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 165 грам
- Ізюм - 120 грам
- Мал - 220 грам
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
1. У каструлю налийте воду, поставте її на вогонь.
2. Всипте дрібку солі і рис. Доведіть до кипіння. Після приберіть вогонь до середнього і накрийте каструлю кришкою.
3. Варіть, поки вода повністю не вбереться.
4. З'єднайте рис з яйцями, родзинками, цукром і молоком. Для аромату додайте ванільний екстракт і корицю, втім, можете використовувати в рецепті приготування англійського пудингу тільки щось одне, наприклад. Все як слід перемішайте.
5. Духовку розігрійте до 180 градусів. Перекладіть готову масу в жароміцних форму, змащену маслом.
6. Надішліть форму в духовку. Випікається англійський пудинг в домашніх умовах від 35 до 60 хвилин (в залежності від розміру форми).
7. Коли з'явиться апетитна скоринка, форму можна діставати. Остудіть готовий пудинг трохи - і можна подавати його до столу. До речі, пудинг прекрасний як в теплом, так і в холодному вигляді.