Англійський пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати англійський пудинг в домашніх умовах можна сотнею різних способів. Хочу поділитися з вами одним з них, який вартий меню навіть королеви Єлизавети. Zaintrigovanи? тоді готуємо!
Перед вами досить простий рецепт англійського пудингу (рисового). Повторити його під силу навіть новачкові на кухні, так як процеси не вимагають ніяких особливих навичок. Ніжна текстура, неймовірний аромат - це приголомшливий варіант для ситного і смачного сніданку!
- Молоко - 2.5 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 165 грам
- Ізюм - 120 грам
- Мал - 220 грам
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
1. У каструлю налийте воду, поставте її на вогонь.
2. Всипте дрібку солі і рис. Доведіть до кипіння. Після приберіть вогонь до середнього і накрийте каструлю кришкою.
3. Варіть, поки вода повністю не вбереться.
4. З'єднайте рис з яйцями, родзинками, цукром і молоком. Для аромату додайте ванільний екстракт і корицю, втім, можете використовувати в рецепті приготування англійського пудингу тільки щось одне, наприклад. Все як слід перемішайте.
5. Духовку розігрійте до 180 градусів. Перекладіть готову масу в жароміцних форму, змащену маслом.
6. Надішліть форму в духовку. Випікається англійський пудинг в домашніх умовах від 35 до 60 хвилин (в залежності від розміру форми).
7. Коли з'явиться апетитна скоринка, форму можна діставати. Остудіть готовий пудинг трохи - і можна подавати його до столу. До речі, пудинг прекрасний як в теплом, так і в холодному вигляді.