Рецепт Різдвяний рисовий пудинг фото

Різдвяний рисовий пудинг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Молочні продукти , Крупи , Молоко , Мал
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Солодке , Десерти , Пудинг
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Одне з традиційних страв на Різдво в Європі - рисовий пудинг. Рецептів його приготування дуже багато, і ось один з них. Пудинг виходить ніжним, як хмаринка, з якого спускаються ангели.

Опис приготування:

Перед вами один з численних рецептів, як приготувати різдвяний рисовий пудинг. Запікається пудинг довго, але готувати його дуже просто. Попередньо відваріть рис до напівготовності у воді або молоці, потім залийте збитою сумішшю яєць, цукру, молока і вершків і запікайте в духовці протягом 1 годину. Подавати рисовий пудинг прийнято з яблучним соусом.

  • Мал - 60 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вершки - 125 мілілітрів
  • Цукор - 140 грам(40 г - в пудинг, 100 г - в соус)
  • Яйце - 2 штуки
  • Ізюм - 100 грам(50 г - в пудинг; 50 г - в соус)
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
  • Яблуко - 3 штуки (кисло-солодке)
різдвяний рисовий пудинг - фото крок 1
1. Підготуйте необхідні продукти. Ізюм залийте гарячою водою на 20 хвилин і відкиньте на сито. Рис промийте в холодній воді до прозорої води, відкиньте на сито. Залийте 1 склянкою води, доведіть до кипіння і відваріть на повільному вогні до напівготовності. Відкиньте на сито.
різдвяний рисовий пудинг - фото крок 2
2. Поки відварюється рис, молоко і вершки поставте на сильний вогонь і доведіть майже до кипіння. Яйця збийте з цукром і ваніліном до світлої пишної піни.
різдвяний рисовий пудинг - фото крок 3
3. Тонкою цівкою влийте молочну суміш в яєчну, продовжуючи збивати.
різдвяний рисовий пудинг - фото крок 4
4. Рис і родзинки розмістіть по дну вогнетривкої форми. Обсяг форми - 1 L.
різдвяний рисовий пудинг - фото крок 5
5. Залийте збитою пінної сумішшю.
різдвяний рисовий пудинг - фото крок 6
6. Форму помістіть у велику форму для запікання, поставте в духовку на 1 час при 160 ° С. Пудинг остудіть спочатку при кімнатній температурі, а потім в холодильнику протягом 2 годин.
різдвяний рисовий пудинг - фото крок 7
7. Підготуйте необхідні інгредієнти для яблучного соусу.
різдвяний рисовий пудинг - фото крок 8
8. Яблука вимийте, очистіть (якщо шкірка жорстка) і наріжте скибочками.
різдвяний рисовий пудинг - фото крок 9
9. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте цукор, перемішайте і готуйте до його розчинення.
різдвяний рисовий пудинг - фото крок 10
10. Додайте родзинки, часточки яблук і апельсинову цедру, готуйте до м'якості яблук.
різдвяний рисовий пудинг - фото крок 11
11. Наріжте рисовий пудинг на порції і подавайте з яблучним соусом. Смачного!

Схожі рецепти