Гусь різдвяний з яблуками

Гусь різдвяний з яблуками
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 15 г. 0 хв.
На Різдво прийнято запікати птицю. І не таку, як ми звикли їсти кожен день, а з особливим гарніром і подачею. У цьому випадку буде до місця зробити цілу тушку з незвичайним доповненням.

опис приготування:

Отже, пропоную вам ознайомитися з тим, як приготувати гусака різдвяного з яблуками. На ваш розсуд його можна поставити на святковий вже обробити або цілим. Смак від цього не зміниться, адже він просто прекрасний. Текстура м'яка і соковита з приємним кисло-солодким відтінком.

  • Гусь— 1 штука
  • яблуко— 3 штуки
  • Лавровий лист— 5 штук
  • Чорний перець горошком— 10 штук
  • журавлина в'ялена— 100 грам
  • кешью— 100 грам
  • сіль— 1 Склянка
  • цукор— 0,5 склянки
  • Вершкове масло— 100 грам
  • обкладинка— 0,5 чайних ложки
  • Чорний мелений перець— 0,5 чайних ложки
  • Хміль-сунелі— 2 чайних ложки
  • мед рідкий— 5 Ст. ложок
  • розмарин свіжий— За смаком
Гусь різдвяний з яблуками - фото крок 1 Зробіть маринад. Цукор з сіллю змішайте в сотейнику зі склянкою води. Варіть до повного розчинення. Промитого і випотрошену гусака покладіть у велику ємність. Повністю залийте його водою і додайте маринад, розмарин, лавровий лист і перець горошком. Гуся відставте маринуватися на 8-12 годин.

Гусь різдвяний з яблуками - фото крок 2 Через цей час займіться начинкою. Яблука наріжте часточками і змішайте їх з журавлиною і кешью. Гуся промийте під проточною водою і обсушити.

Гусь різдвяний з яблуками - фото крок 3 Начинку перемішайте з хмелі-сунелі, корицею, сіллю і перцем.

Гусь різдвяний з яблуками - фото крок 4 Гуся промажьте перцем з хмелі-сунелі зовні і всередині. Закладіть в гусака начинку. Тушку щільно зашейте.

Гусь різдвяний з яблуками - фото крок 5 Зробіть мастило для гусака. Розігрійте масло з медом. Перемішайте масу до єдиної консистенції. промажьте птицю.

Гусь різдвяний з яблуками - фото крок 6 Форму для запікання застеліть фольгою. У неї покладіть гусака грудкою вгору. Приберіть його в духовку на одну годину при 190 градусах. Потім температуру зменшіть до 150 градусів, і готуйте ще 2 годину.

Гусь різдвяний з яблуками - фото крок 7 Іноді птицю поливайте соком з дна форми. Готового гусака залиште на 15 хвилин в вимкненому духовці.

Гусь різдвяний з яблуками - фото крок 8 Гуся обробити на порції. Смачного!

Схожі рецепти

Гусь фарширований яблуками і чорносливом

Гусь фарширований яблуками і чорносливом

Гусь фарширований яблуками і чорносливом - дуже смачне блюдо, яке обов'язково прикрасить будь-який святковий стіл! За допомогою цього простого покрокового рецепта з фото ви без зусиль приготуєте це блюдо. опис приготування: За допомогою цього рецепта ви без зусиль приготуєте гусака фаршировано...

читати далі
Гусь, фарширований яблуками

Гусь, фарширований яблуками

Якщо ви чекаєте гостей і не знаєте, ніж їх побалувати, пропоную класичний рецепт гусака, фаршированого яблуками. Саме яблука доповнюють смак м'яса і роблять його напрочуд пікантним. опис приготування: Такий гусак стане прикрасою і головною стравою будь-якого святкового столу. М'ясо виходить со...

читати далі
Гусь шматочками з яблуками

Гусь шматочками з яблуками

Шукайте цікаві і не дуже складні ідеї для приготування гусака? Тоді обов'язково зверніть увагу на цей класний рецепт. У страви настільки приголомшливий смак, що просто неможливо відірватися! опис приготування: Перед вами класний варіант, як приготувати гусака шматочками з яблуками в казані на ...

читати далі
Гусь з яблуками в духовці

Гусь з яблуками в духовці

Ви не раз пробували приготувати святкового гусака, але всі спроби були марними — м'ясо виходило сухим і жорстким? Рецепт святкового гусака з яблуками допоможе вам, захват від смаку страви гарантований. опис приготування: Коли ми говоримо про гусаку, запеченому в духовці, на розум завжди приход...

читати далі
Гусь з яблуками в маринаді

Гусь з яблуками в маринаді

Привіт всім, хто любить готувати смачно і просто Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати маринад для гусака, а після запекти його ж з яблуками. Приступаємо до приготування страви! опис приготування: Прекрасний варіант святкової страви, яке точно прикрасить будь-який стіл. Як можна поміт...

читати далі