Гусь різдвяний з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
На Різдво прийнято запікати птицю. І не таку, як ми звикли їсти кожен день, а з особливим гарніром і подачею. У цьому випадку буде до місця зробити цілу тушку з незвичайним доповненням.
Отже, пропоную вам ознайомитися з тим, як приготувати гусака різдвяного з яблуками. На ваш розсуд його можна поставити на святковий вже обробити або цілим. Смак від цього не зміниться, адже він просто прекрасний. Текстура м'яка і соковита з приємним кисло-солодким відтінком.
- Гусь - 1 штука
- Яблуко - 3 штуки
- Лавровий лист - 5 штук
- Чорний перець горошком - 10 штук
- Журавлина в'ялена - 100 грам
- Кешью - 100 грам
- Сіль - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Хміль-сунелі - 2 чайних ложки
- Мед рідкий - 5 Ст. Ложок
- Розмарин свіжий - За смаком
Зробіть маринад. Цукор з сіллю змішайте в сотейнику зі склянкою води. Варіть до повного розчинення. Промитого і випотрошену гусака покладіть у велику ємність. Повністю залийте його водою і додайте маринад, розмарин, лавровий лист і перець горошком. Гуся відставте маринуватися на 8-12 годин.
Через цей час займіться начинкою. Яблука наріжте часточками і змішайте їх з журавлиною і кешью. Гуся промийте під проточною водою і обсушити.
Начинку перемішайте з хмелі-сунелі, корицею, сіллю і перцем.
Гуся промажьте перцем з хмелі-сунелі зовні і всередині. Закладіть в гусака начинку. Тушку щільно зашейте.
Зробіть мастило для гусака. Розігрійте масло з медом. Перемішайте масу до єдиної консистенції. Промажьте птицю.
Форму для запікання застеліть фольгою. У неї покладіть гусака грудкою вгору. Приберіть його в духовку на одну годину при 190 градусах. Потім температуру зменшіть до 150 градусів, і готуйте ще 2 годину.
Іноді птицю поливайте соком з дна форми. Готового гусака залиште на 15 хвилин в вимкненому духовці.
Гуся обробити на порції. Смачного!