Різдвяний пиріг з сиром і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
До свята хочу запропонувати вам спекти нескладний і неймовірно апетитний і смачний пиріг. Чудове поєднання корисного сиру, яблука і ніжного тіста - це просто приголомшливо! рекомендую спробувати.
Перед вами класний спосіб, як приготувати різдвяний пиріг з сиром і яблуками. Це відмінний десерт для дорослих і малят. Рецепт гарний тим, що ви завжди можете варіювати кількість сиру і фруктів, щоб зробити ідеальний для себе пиріг. Яблука я раджу брати щільні і з кислинкою, а ласуни можуть збільшити кількість цукру. Кориця надає пирога особливий святковий аромат!
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 1.5 склянки
- Яйце - 4 штуки
- Сир - 600 грам
- Борошно - 2.5-3 склянки
- Крем - 0.5 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яблука - За смаком
1. Насамперед акуратно відокремте білки від жовтків. Останні з'єднайте з невеликою кількістю цукру і збийте до однорідності.
2. Викладіть сметану і м'яке вершкове масло, продовжуючи збивати.
3. Маса повинна вийти повітряної і без грудочок. Паралельно просійте сухі інгредієнти - борошно з розпушувачем.
4. Почніть додавати їх, замішуючи однорідне тісто.
5. Готове тісто скачайте в кульку і приберіть в холодильник хвилин на 40-45.
6. Для приготування начинки з'єднайте в глибокій мисці сир, цукор (за смаком) і ванілін (для аромату). Все перемішайте. Можна додати 1 жовток.
7. Яблука очистіть і наріжте тонкими скибочками.
8. Дістаньте тісто з холодильника, викладіть його на деко.
9. Рівним шаром розподіліть сир.
10. Викладіть яблука.
11. Присипте за смаком корицею і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
12. Білки з'єднайте з цукром і збийте.
13. Дістаньте деко, викладіть білки на яблука, акуратно розподіліть їх і відправте назад в духовку. Випікайте ще хвилин 10-15, щоб верх підрум'яниться.
14. Готовий пиріг дістаньте, обов'язково дайте йому охолонути. Після можна нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.
Гарних свят!
Гарних свят!