Індик в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
Найчастіше цілого індика готують до Різдва. Безсумнівно, це блюдо для великої компанії і гучного застілля. Традиція ця прийшла до нас з Америки, де індичка стала традиційною стравою.
Індик, запечений цілком, обов'язково прикрасить ваш святковий стіл. Перед запіканням тушку обов'язково слід замаринувати на кілька днів, щоб вона добре пропеклась і не була жорсткою. Апельсин і часник, який кладуть всередину індички, додадуть страві чудовий аромат. Щоб дізнатися, як приготувати індика в духовці, прочитайте цей рецепт.
- Індичка - 4 кілограма (ціла)
- Сіль - 10 чайних ложок
- Цукор - 100 грам
- Насіння koriandra - 1, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Гвоздика - 10 штук
- Голівка часнику - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Чорний перець - 1 Чайна ложка (мелений)
- Вода - 3-4 літрів
Тушку індички обробити, видаліть голову і тельбухи. Зачистіть її від залишків пір'я і зайвого жиру з шкірою. Промийте тушку під водою і обсушити паперовими рушниками.
У каструлю влийте воду, поставте її на плиту і доведіть до кипіння. Потім всипте цукор, сіль і додайте всі спеції. Вимкніть вогонь і дайте маринаду охолонути.
Підберіть підходящу за розміром тару для індички, щоб можна було птицю в ній замаринувати. Покладіть тушку в пакет ніжками вгору і помістіть в тару.
Моркву і цибулю очистіть і вимийте, наріжте їх кільцями. Додайте моркву з цибулею до індички. Маринад розбавте холодною водою (близько трьох-чотирьох літрів), залийте ним птицю, щоб рідина її повністю покрила. Поставте ємність з індиком в холодне місце і залиште маринуватися на два-три дні.
Коли індичка гарненько промаринуется, дістаньте з холодильника вершкове масло і дайте йому постояти при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Додайте до масла чорний мелений перець.
Закип'ятіть воду і занурте в неї на кілька хвилин апельсин. Потім вставте в цитрус бутони гвоздики по всьому периметру. Головку часнику, не очищаючи, розріжте поперек на дві частини.
Розстелите в кілька шарів фольгу на деку для запікання. Дістаньте з маринаду птицю, обсушити її, викладіть на фольгу грудкою вгору. Потім натріть сумішшю масла і перцю.
Помістіть всередину індички апельсин і часник. Цибулю і моркву, які були в маринаді, також можна покласти в тушку.
Індичку загорніть нещільно в фольгу. Розігрійте духовку до двохсот двадцяти градусів і запікайте птицю сорок п'ять хвилин. Потім зменшіть температуру до ста вісімдесяти градусів і готуйте індика ще три години. Потім розгорніть фольгу і запікайте страву вже при двохсот тридцяти градусах. Готовуюіндичку залиште в духовці на півгодини відпочити, а потім подавайте її до столу.