Рецепт Індик в духовці фото

Індик в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Індичка, Птах
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

Найчастіше цілого індика готують до Різдва. Безсумнівно, це блюдо для великої компанії і гучного застілля. Традиція ця прийшла до нас з Америки, де індичка стала традиційною стравою.

Індик, запечений цілком, обов'язково прикрасить ваш святковий стіл. Перед запіканням тушку обов'язково слід замаринувати на кілька днів, щоб вона добре пропеклась і не була жорсткою. Апельсин і часник, який кладуть всередину індички, додадуть страві чудовий аромат. Щоб дізнатися, як приготувати індика в духовці, прочитайте цей рецепт.

  • Індичка - 4 кілограма (ціла)
  • Сіль - 10 чайних ложок
  • Цукор - 100 грам
  • Насіння koriandra - 1, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
  • Гвоздика - 10 штук
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Чорний перець - 1 Чайна ложка (мелений)
  • Вода - 3-4 літрів
індик в духовці - фото крок 1
Тушку індички обробити, видаліть голову і тельбухи. Зачистіть її від залишків пір'я і зайвого жиру з шкірою. Промийте тушку під водою і обсушити паперовими рушниками.
індик в духовці - фото крок 2
У каструлю влийте воду, поставте її на плиту і доведіть до кипіння. Потім всипте цукор, сіль і додайте всі спеції. Вимкніть вогонь і дайте маринаду охолонути.
індик в духовці - фото крок 3
Підберіть підходящу за розміром тару для індички, щоб можна було птицю в ній замаринувати. Покладіть тушку в пакет ніжками вгору і помістіть в тару.
індик в духовці - фото крок 4
Моркву і цибулю очистіть і вимийте, наріжте їх кільцями. Додайте моркву з цибулею до індички. Маринад розбавте холодною водою (близько трьох-чотирьох літрів), залийте ним птицю, щоб рідина її повністю покрила. Поставте ємність з індиком в холодне місце і залиште маринуватися на два-три дні.
індик в духовці - фото крок 5
Коли індичка гарненько промаринуется, дістаньте з холодильника вершкове масло і дайте йому постояти при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Додайте до масла чорний мелений перець.
індик в духовці - фото крок 6
Закип'ятіть воду і занурте в неї на кілька хвилин апельсин. Потім вставте в цитрус бутони гвоздики по всьому периметру. Головку часнику, не очищаючи, розріжте поперек на дві частини.
індик в духовці - фото крок 7
Розстелите в кілька шарів фольгу на деку для запікання. Дістаньте з маринаду птицю, обсушити її, викладіть на фольгу грудкою вгору. Потім натріть сумішшю масла і перцю.
індик в духовці - фото крок 8
Помістіть всередину індички апельсин і часник. Цибулю і моркву, які були в маринаді, також можна покласти в тушку.
індик в духовці - фото крок 9
Індичку загорніть нещільно в фольгу. Розігрійте духовку до двохсот двадцяти градусів і запікайте птицю сорок п'ять хвилин. Потім зменшіть температуру до ста вісімдесяти градусів і готуйте індика ще три години. Потім розгорніть фольгу і запікайте страву вже при двохсот тридцяти градусах. Готовуюіндичку залиште в духовці на півгодини відпочити, а потім подавайте її до столу.

Схожі рецепти