Індичка, запечена з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Rumyanaya, соковита і апетитна індичка, запечена з овочами в домашніх умовах, - це дуже вдалий варіант при виборі основного блюда на святковий стіл. У сезон свіжих овочів рекомендую зробити!
Цей рецепт приготування індички, запеченої з овочами хороший тим, що використовувати як начинку можна не тільки зазначені овочі, але і будь-які інші, які вам до смаку. При бажанні доповнити блюдо можна соусом (медово-гірчичним або ягідним, наприклад).
- Індичка - 1 штука
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Паприка - 2 чайних ложки
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Брюссельська капуста - 10-15 штук
- Морква - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Чилі - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Петрушка - 1 щіпка
1. Насамперед вимийте як слід птицю, обсушити її паперовим рушником. Підготуйте овочі для начинки (частина овочів можна залишити свіжими і використовувати при подачі). Увімкніть духовку, розігрійте її як слід.
2. Для маринування в рецепті приготування індички, запеченої з овочами, використовуйте соус. Щоб зробити його, відправте в чашу блендера соєвий соус, паприка, kurkumu, імбир, сік лимона, розмарин, додайте сіль і рослинне масло. Збийте все до однорідності.
3. Отриманим соусом змастіть птицю з усіх боків зовні і всередині. Частина маринаду залиште для овочів.
4. Вимийте, очистіть і наріжте невеликими скибочками всі овочі, подрібніть зелень. Викладіть їх в глибоку миску, додайте маринад, перемішайте все як слід. Помістіть начинку всередину птиці.
5. Викладіть птицю на деко, попередньо загорнувши її у фольгу, відправте в духовку. Запікайте при температурі близько 180 градусів приблизно 90 хвилин. Потім фольгу можете зняти і продовжувати запікати до готовності. Ось і весь секрет, як приготувати індичку, запечену з овочами. Смачного!