Індичка в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати індичку в рукаві в домашніх умовах. У процесі запікання вона виділяє смачний сік, тому в рукав рекомендую її відправляти відразу з гарніром: з картоплею, наприклад. Смачно!
Звичайно, цей рецепт приготування індички в рукаві - швидше народна творчість, ніж національне блюдо, але все ж, якщо мене хтось питає, що це за рецепт, я завжди кажу, що це блюдо французької кухні, аж надто європейським виходить поєднання ніжної зернистої гірчиці і кисло-солодкого аромату яблук в поєднанні з птахом. Так що думаю, вам це блюдо теж сподобається. І виглядає воно апетитно, і на смак шедевральний!
- Індичка - 1 кілограм (у мене дві коліні)
- Гірчиця дижонская - 1 Ст. Ложка
- Масло олівеовое - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
- Картопля - 6-8 штук (для гарніру, можна готувати і без нього або замінити іншим гарніром на ваш смак, рисом, наприклад)
- Яблуко - 1 штука
1. Отже, гомілки моєму, обсушуємо, натираємо гірчицею і спеціями, відправляємо в холодильник маринуватися хоча б на дві години, а краще - довше.
2. Коли замаринується, очистимо й наріжемо картоплю і яблуко, викладаємо на дно рукава і трохи посолити. Наверх, як на подушку, укладаємо гомілки, закриваємо краю пакета.
3. При 200 градусах готуємо приблизно півтори години. Потім верхній шар пакету рвемо і відсуває, щоб м'ясо підрум'янилося. Тримаємо в духовці ще приблизно 15 хвилин, поки рум'янець вас не задовольнить!
4. Ну, от і все! Подаємо в гарячому вигляді і слухаємо заслужені компліменти на свою адресу!