Рецепт Індичка в рукаві для запікання фото

Індичка в рукаві для запікання
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Індичка, Птах
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Страви в рукаві, Страви цілком

Один з найбільш популярних способів приготування індички - запікання її цілком. І, щоб м'ясо не вийшло сухим, ми приготуємо індичку в рукаві - м'ясо буде соковитим і смачним, переконайтеся в цьому.

Для свята з великою кількістю гостей це блюдо підійде як не можна краще. Індичка - птах зовсім навіть не маленька, тому й не готують її в звичайний день. М'ясо індички вважається дієтичним, а це значить, що жиру в індичці замало. І є ризик просто пересушити м'ясо, якщо не знати деяких особливостей приготування цієї пташки. Я розповім вам, як приготувати індичку в рукаві для запікання. Рукав ніж хороший - всі соки залишаються всередині, пар не дає м'ясу пересушувати, і вам не доведеться поливати індичку кожні 20 хвилин. Та й приготуватися індичка трохи швидше, ніж без рукава. Ще рада - додайте в рукав з індичкою кілька шматочків яблук - вони додадуть індичці особливий аромат. Отже, вистачить розмов, готуємо.

  • Індичка - 5-6 кілограм
  • Вершкове масло - 75 грам (для маринаду)
  • Мед - 2 Ст. Ложки (для маринаду)
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок (для маринаду)
  • Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок (для маринаду)
  • Часник сушений порошок - 1, 5 Ст. Ложки (половина - для маринаду)
  • Цибуля сушена порошок - 1 Ст. Ложка (для маринаду)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Бульйон курячий - 150 мілілітрів (для маринаду)
  • Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
  • Гострий соус Табаско - 1 Чайна ложка (для маринаду)
індичка в рукаві для запікання - фото крок 1
Індичку ретельно миємо й зовні, і всередині. Видаляємо залишилися пір'я, якщо вони є.
індичка в рукаві для запікання - фото крок 2
Потім приступаємо до приготування маринаду для нашої пташки. Змішуємо всі компоненти.
індичка в рукаві для запікання - фото крок 3
Ставимо суміш компонентів для маринаду на невеликий вогонь і нагріваємо до тих пір, як масло розтане і суміш стане однорідною. Злегка охолоджуємо.
індичка в рукаві для запікання - фото крок 4
А тепер пограємо в "доктора" Беремо шприц і набираємо в нього маринад. І починаємо обколювати птицю. Птах у нас м'ясиста, і, щоб замаринувати її, знадобиться багато часу. А ось таким способом ми вводимо маринад в товщу м'яса.
індичка в рукаві для запікання - фото крок 5
Тепер натираємо індичку сумішшю солі, перцю і часникового порошку і вкладаємо птицю в рукав для запікання. Для запікання індички знадобиться великий рукав. Зав'язуємо кінці рукава спеціальними зав'язками, проколюємо рукав зверху в декількох місцях: через ці отвори буде виходити пар. Викладаємо птицю в рукаві на деко і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 3.5 годину. Якщо птах не зарум'яниться - розріжте рукав і злегка розгорніть його. Запікайте хвилин 25-30 до рум'янцю птиці.

Схожі рецепти