Індичка в рукаві для запікання
(покроковий рецепт з фото)
Один з найбільш популярних способів приготування індички - запікання її цілком. І, щоб м'ясо не вийшло сухим, ми приготуємо індичку в рукаві - м'ясо буде соковитим і смачним, переконайтеся в цьому.
Для свята з великою кількістю гостей це блюдо підійде як не можна краще. Індичка - птах зовсім навіть не маленька, тому й не готують її в звичайний день. М'ясо індички вважається дієтичним, а це значить, що жиру в індичці замало. І є ризик просто пересушити м'ясо, якщо не знати деяких особливостей приготування цієї пташки. Я розповім вам, як приготувати індичку в рукаві для запікання. Рукав ніж хороший - всі соки залишаються всередині, пар не дає м'ясу пересушувати, і вам не доведеться поливати індичку кожні 20 хвилин. Та й приготуватися індичка трохи швидше, ніж без рукава. Ще рада - додайте в рукав з індичкою кілька шматочків яблук - вони додадуть індичці особливий аромат. Отже, вистачить розмов, готуємо.
- Індичка - 5-6 кілограм
- Вершкове масло - 75 грам (для маринаду)
- Мед - 2 Ст. Ложки (для маринаду)
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок (для маринаду)
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок (для маринаду)
- Часник сушений порошок - 1, 5 Ст. Ложки (половина - для маринаду)
- Цибуля сушена порошок - 1 Ст. Ложка (для маринаду)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Бульйон курячий - 150 мілілітрів (для маринаду)
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Гострий соус Табаско - 1 Чайна ложка (для маринаду)