Рецепт Гомілку індички в рукаві для запікання фото

Гомілку індички в рукаві для запікання
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка , Птах
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви в рукаві
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Гомілку індички, запечена в рукаві - справжня насолода. Так як м'ясо досить ніжне, захоплюватися довгим маринуванням або запіканням зовсім не потрібно. Готову страву виходить соковите, м'яке і легке для шлунка. З давніх-давен індичка вважається дієтичним нежирним м'ясом. Розмір гомілки трохи вводить в оману, так як іноді вона більше хорошого курчати! здається, що такий величезний шматок погано пропечеться. Але переживання безглузді - гомілка, правильно запечена в рукаві, стане прикрасою будь-якого столу.

Опис приготування:

Для того, щоб приготувати соковиту гомілку індички в рукаві для запікання, обов'язково зробіть надрізи вздовж кістки і перед відправкою в духовку заповніть їх охолодженими шматочками вершкового масла. Також спеціальний маринад, суміш спецій і ароматних трав додадуть божественний аромат і золотистий колір готового м'яса. Індичку добре їсти з овочами, відвареною картоплею і маринованою капустою! Насолоджуйтеся відмінним дієтичним блюдом!

  • Гомілку індички - 1 - 1, 2 кілограма
  • Крем - 100 мілілітрів (або йогурт)
  • Охолоджене вершкове масло - 50 грам
  • Цедра апельсина - За смаком
  • Розмарин, чебрець - За смаком
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Часник - 1 штука
гомілку індички в рукаві для запікання - фото крок 1
Обмийте гомілку індички під проточною водою, промокніть паперовими рушниками, зробіть невеликі надрізи для кращого вбирання спецій, потім натріть м'ясо сіллю і перцем.
гомілку індички в рукаві для запікання - фото крок 2
Оливкова олія змішайте з соком лимона і чайною ложкою гірчиці.
гомілку індички в рукаві для запікання - фото крок 3
Натріть гомілку отриманим маринадом і потримайте в холодному місці 1 годину в закритому пакеті. Після індичку натріть сметаною або йогуртом.
гомілку індички в рукаві для запікання - фото крок 4
У надрізи вкладіть шматочки вершкового масла, так м'ясо стане ще соковитіше. Індичку відправте в рукав для запікання разом з чебрецем, розмарином, цедрою апельсина і часником. Додайте, що залишився маринад, в якому маринували м'ясо, закрийте рукав і запікайте 15 хвилин в духовці, нагрітої до 200 градусів. Далі зменшіть температуру до 160 градусів і запікайте 40-50 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти