Ікра з помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
За цим рецептом ви зможете приготувати ікру з помідорів на зиму. Раніше це блюдо було предметом особливої гордості національної кухні.
Це класичний рецепт приготування ікри з помідорів на зиму. Насправді, ікра готова до вживання вже через пару-трійку годин після того, як ви загасили овочі і розмішати їх блендером. Але ж ми робимо консервацію на зиму. Важливо гарненько простерилізувати банки. Якщо це банку, об'ємом 0, 5 L, на її стерилізацію вистачить 15 хвилин, для літрової потрібно 25 хвилин.
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Перець салатний солодкий - 2 штуки
- Помідори - 500 грам
- Корінь селери - 100 грам
- Базилік - 3-4 штук (гілки)
- Селера - 5-6 штук (листочків)
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
Чистимо і промиваємо селера, цибуля, часник, морква. Натираємо на дрібній тертці. Тушкуємо в глибокій сковороді на оливковій олії.
Постійно помішувати, щоб овочі не пригоріли. Тушкуємо хвилин 10.
Нарізаємо помідори дрібними кубиками. Кидаємо в сковорідку і тушкуємо ще 10 хвилин.
Промиваємо базилік і селеру холодною водою. Дрібно нарізаємо листя.
Зелень кидаємо в сковороду, плюс доливаємо томатну пасту.
Додаємо за смаком сіль, цукор, перець і тушкуємо ще 10 хвилин, постійно помішуючи, поки страва не стане однорідним. Тепер пройдемося по ікрі блендером, щоб подрібнити овочі. Стерилізуємо банки, в які будемо заливати ікру. Заливаємо ікру в банки і відразу закручуємо їх. Перевертаємо банки і зберігаємо їх 2-3 доби накритими теплою ковдрою.