Рецепт Ікра з помідорів на зиму фото

Ікра з помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід , Для дітей
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

За цим рецептом ви зможете приготувати ікру з помідорів на зиму. Раніше це блюдо було предметом особливої ​​гордості національної кухні.

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування ікри з помідорів на зиму. Насправді, ікра готова до вживання вже через пару-трійку годин після того, як ви загасили овочі і розмішати їх блендером. Але ж ми робимо консервацію на зиму. Важливо гарненько простерилізувати банки. Якщо це банку, об'ємом 0, 5 L, на її стерилізацію вистачить 15 хвилин, для літрової потрібно 25 хвилин.

  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Перець салатний солодкий - 2 штуки
  • Помідори - 500 грам
  • Корінь селери - 100 грам
  • Базилік - 3-4 штук (гілки)
  • Селера - 5-6 штук (листочків)
  • Оливкова олія - 100 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Кетчуп - 1 Ст. Ложка
ікра з помідорів на зиму - фото крок 1
Чистимо і промиваємо селера, цибуля, часник, морква. Натираємо на дрібній тертці. Тушкуємо в глибокій сковороді на оливковій олії.
ікра з помідорів на зиму - фото крок 2
Постійно помішувати, щоб овочі не пригоріли. Тушкуємо хвилин 10.
ікра з помідорів на зиму - фото крок 3
Нарізаємо помідори дрібними кубиками. Кидаємо в сковорідку і тушкуємо ще 10 хвилин.
ікра з помідорів на зиму - фото крок 4
Промиваємо базилік і селеру холодною водою. Дрібно нарізаємо листя.
ікра з помідорів на зиму - фото крок 5
Зелень кидаємо в сковороду, плюс доливаємо томатну пасту.
ікра з помідорів на зиму - фото крок 6
Додаємо за смаком сіль, цукор, перець і тушкуємо ще 10 хвилин, постійно помішуючи, поки страва не стане однорідним. Тепер пройдемося по ікрі блендером, щоб подрібнити овочі. Стерилізуємо банки, в які будемо заливати ікру. Заливаємо ікру в банки і відразу закручуємо їх. Перевертаємо банки і зберігаємо їх 2-3 доби накритими теплою ковдрою.

Схожі рецепти