Рецепт Ікра кабачкова з томатною пастою і часником фото

Ікра кабачкова з томатною пастою і часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Часник , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Заготовки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любите кабачкову ікру, то цей рецепт вам неодмінно сподобається. Така ікра за смаком виходить як магазинна і нагадує смак дитинства. Це класичний рецепт її приготування.

Опис приготування:

З рецепта ви узнаетет, як приготувати ікру кабачкову з томатною пастою і часником. Добитися бажаної консистенції допомагає блендер, а готується ікра близько години. Вона виходить не тільки смачною, але і дуже корисною.

Якщо ви хочете заготовити її на зиму, то закатати в простерілізованиие банки.

  • Кабачок - 2 штук
  • Помідори - 2-4 штук
  • Перець болгарський - 1-3 штук
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Томатна паста - 40 грам
  • Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 1
1. Дуже люблю кабачкову ікру саме за цим рецептом, оскільки вона нагадує смак дитинства. Обов'язкова уязик - наявність блендера. Отже, готуємо всі овочі і приступаємо.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 2
2. Кабачки або цукіні - неважливо, обидва овоча ідеально підходять для ікри. Очищаємо цукіні, нарізаємо кубиками і відправляємо на сковороду смажитися на рослинній олії.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 3
3. Поки смажаться цукіні, чистимо і нарізаємо інші овочі. Цибуля, морква, перець і будемо обсмажувати окремо.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 4
4. У сковороду кладемо морква, в середині смаження додаємо нашатковану дрібно часник і продовжуємо обсмажувати.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 5
5. Окремо обсмажуємо нарізану болгарський перець.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 6
6. Помідори я нарізаю крупно і при можливості знімаю шкірку, хоча вона подрібнюється блендером.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 7
7. З'єднуємо всі овочі і додаємо томатну пасту (можна домашній морс). Млоїмо ще 10 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 8
8. Потім перекладаємо в окрему ємність і подрібнюємо блендером до стану пюре.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 9
9. Якщо ви заготовлює ікру на зиму, то відправте її знову в каструлю і тушкуйте близько 15 хвилин на слабкому вогні. А, якщо не збираєтеся заготовлювати на зиму, то ікру можна їсти відразу.

Схожі рецепти