Рецепт Ікра кабачкова з томатною пастою і часником фото

Ікра кабачкова з томатною пастою і часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Часник, Кабачок
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Заготовки

Якщо ви любите кабачкову ікру, то цей рецепт вам неодмінно сподобається. Така ікра за смаком виходить як магазинна і нагадує смак дитинства. Це класичний рецепт її приготування.

З рецепта ви узнаетет, як приготувати ікру кабачкову з томатною пастою і часником. Добитися бажаної консистенції допомагає блендер, а готується ікра близько години. Вона виходить не тільки смачною, але і дуже корисною.

Якщо ви хочете заготовити її на зиму, то закатати в простерілізованиие банки.

  • Кабачок - 2 штук
  • Помідори - 2-4 штук
  • Перець болгарський - 1-3 штук
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Томатна паста - 40 грам
  • Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 1
1. Дуже люблю кабачкову ікру саме за цим рецептом, оскільки вона нагадує смак дитинства. Обов'язкова уязик - наявність блендера. Отже, готуємо всі овочі і приступаємо.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 2
2. Кабачки або цукіні - неважливо, обидва овоча ідеально підходять для ікри. Очищаємо цукіні, нарізаємо кубиками і відправляємо на сковороду смажитися на рослинній олії.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 3
3. Поки смажаться цукіні, чистимо і нарізаємо інші овочі. Цибуля, морква, перець і будемо обсмажувати окремо.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 4
4. У сковороду кладемо морква, в середині смаження додаємо нашатковану дрібно часник і продовжуємо обсмажувати.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 5
5. Окремо обсмажуємо нарізану болгарський перець.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 6
6. Помідори я нарізаю крупно і при можливості знімаю шкірку, хоча вона подрібнюється блендером.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 7
7. З'єднуємо всі овочі і додаємо томатну пасту (можна домашній морс). Млоїмо ще 10 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 8
8. Потім перекладаємо в окрему ємність і подрібнюємо блендером до стану пюре.
ікра кабачкова з томатною пастою і часником - фото крок 9
9. Якщо ви заготовлює ікру на зиму, то відправте її знову в каструлю і тушкуйте близько 15 хвилин на слабкому вогні. А, якщо не збираєтеся заготовлювати на зиму, то ікру можна їсти відразу.

Схожі рецепти