Ікра кабачкова з томатною пастою і часником
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите кабачкову ікру, то цей рецепт вам неодмінно сподобається. Така ікра за смаком виходить як магазинна і нагадує смак дитинства. Це класичний рецепт її приготування.
З рецепта ви узнаетет, як приготувати ікру кабачкову з томатною пастою і часником. Добитися бажаної консистенції допомагає блендер, а готується ікра близько години. Вона виходить не тільки смачною, але і дуже корисною.
Якщо ви хочете заготовити її на зиму, то закатати в простерілізованиие банки.
- Кабачок - 2 штук
- Помідори - 2-4 штук
- Перець болгарський - 1-3 штук
- Часник - 3-5 зубчиків
- Томатна паста - 40 грам
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
1. Дуже люблю кабачкову ікру саме за цим рецептом, оскільки вона нагадує смак дитинства. Обов'язкова уязик - наявність блендера. Отже, готуємо всі овочі і приступаємо.
2. Кабачки або цукіні - неважливо, обидва овоча ідеально підходять для ікри. Очищаємо цукіні, нарізаємо кубиками і відправляємо на сковороду смажитися на рослинній олії.
3. Поки смажаться цукіні, чистимо і нарізаємо інші овочі. Цибуля, морква, перець і будемо обсмажувати окремо.
4. У сковороду кладемо морква, в середині смаження додаємо нашатковану дрібно часник і продовжуємо обсмажувати.
5. Окремо обсмажуємо нарізану болгарський перець.
6. Помідори я нарізаю крупно і при можливості знімаю шкірку, хоча вона подрібнюється блендером.
7. З'єднуємо всі овочі і додаємо томатну пасту (можна домашній морс). Млоїмо ще 10 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи.
8. Потім перекладаємо в окрему ємність і подрібнюємо блендером до стану пюре.
9. Якщо ви заготовлює ікру на зиму, то відправте її знову в каструлю і тушкуйте близько 15 хвилин на слабкому вогні. А, якщо не збираєтеся заготовлювати на зиму, то ікру можна їсти відразу.