Хвіртки з пшоном
(покроковий рецепт з фото)
Це чудово блюдо відноситься до карельської кухні. Приготуйте їх і ви! Хвіртки з пшоном - відмінно підходять як частування до чаю або на полуденок.
Приготувати хвіртки з пшоном в домашніх умовах зовсім не складно. З безлічі начинок, для цього карельського ласощі, я вибрав пшоняну кашу. Саме приготування не забере у вас багато часу, але повірте одними хвірток можна прекрасно наїстися. Вони хоч і маленькі, але досить ситні. Голодним, вже точно ніхто не залишиться!
- Кисле молоко - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно житнє - 200 грам
- Пшоно - За смаком(svarennoe)
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
У кисле молоко додайте трохи води, сіль і суміш. Додайте борошно. За заважайте тісто, щоб не прилипало до рук.
Скачайте тісто в ковбаску.
Ковбаску ріжемо на рівні частини.
Кожен шматочок розкачайте в коржик.
У центр кожного коржика викладаємо зварене пшоно. Залишаючи у краю зачепив 1-2 см.
Кінець кліпу, загинаючи їх всередину.
Хвіртки змастіть вершковим маслом. Запікати 15-20 хвилин, температура 200 градусів.
Готові хвіртки знову мажемо вершковим маслом і подаємо до столу. Смачного!