Рецепт Фінські хвіртки фото

Фінські хвіртки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Фінська кухня
Борошно , Житнє борошно
Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння
На полуденок , На сніданок , Ситний сніданок
Супи , Вуха
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Як приємно іноді з'їсти смачний печена пиріжок, а ще приємніше зробити його своїми руками. Фінські хвіртки, їх неповторний смак і оригінальне виконання не залишать вас байдужими до цієї страви.

Опис приготування:

Рецепт приготування фінських хвірток читайте в нашому рецепті. Пориньте в культуру фінів і приготуйте пиріжки, які не схожі на класичні.

  • Борошно житнє - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Картопля - 5 штук
  • Крем - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - на пюре, 1 ст. Ложка - на змазування пиріжків при випіканні)
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 150 грам(50 грам - на пюре, 100 грам - на змазування готових пиріжків)
  • Спеції - За смаком
фінські хвіртки - фото крок 1
Рецепт страви фінські хвіртки з фото:
1. Очищаємо і відварюємо картоплю в підсоленій воді до готовності. Відварену картоплю розминаємо в пюре, додаємо до пюре вершкове масло і сметану. За бажанням можете додати якісь приправи. Остужаем.
фінські хвіртки - фото крок 2
2. Готуємо тісто. Для цього борошно житнє і пшеничне необхідно просіяти, а потім змішати, посолити і додати кефір. Заважати тісто, воно повинно вийти злегка липким.
фінські хвіртки - фото крок 3
3. З отриманого тесту катаємо ковбаску і розрізаємо на невеликі частини. З них тонко катаємо коржики.
фінські хвіртки - фото крок 4
4. У центр викладаємо підготовлену пюре і формуємо своєрідну кошичок з тіста, заліплюючи його по краю.
фінські хвіртки - фото крок 5
5. Викладаємо отримані пиріжки на деко, на який попередньо поклали папір для випікання.
фінські хвіртки - фото крок 6
6. Яйце необхідно злегка збити зі сметаною і змастити ним відкриті частини пюре.
фінські хвіртки - фото крок 7
7. Духовку розігріваємо до 180 0З і запікаємо наші пиріжки близько 20-30 хвилин до золотистої скоринки. Щоб пиріжки були ще смачніше їх найкраще змастити попередньо розтопленим вершковим маслом з усіх боків. Фінські хвіртки в домашніх умовах готові до вживання!

Схожі рецепти