Фінські хвіртки
(покроковий рецепт з фото)
Як приємно іноді з'їсти смачний печена пиріжок, а ще приємніше зробити його своїми руками. Фінські хвіртки, їх неповторний смак і оригінальне виконання не залишать вас байдужими до цієї страви.
Рецепт приготування фінських хвірток читайте в нашому рецепті. Пориньте в культуру фінів і приготуйте пиріжки, які не схожі на класичні.
- Борошно житнє - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Картопля - 5 штук
- Крем - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - на пюре, 1 ст. Ложка - на змазування пиріжків при випіканні)
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 150 грам(50 грам - на пюре, 100 грам - на змазування готових пиріжків)
- Спеції - За смаком
Рецепт страви фінські хвіртки з фото:
1. Очищаємо і відварюємо картоплю в підсоленій воді до готовності. Відварену картоплю розминаємо в пюре, додаємо до пюре вершкове масло і сметану. За бажанням можете додати якісь приправи. Остужаем.
1. Очищаємо і відварюємо картоплю в підсоленій воді до готовності. Відварену картоплю розминаємо в пюре, додаємо до пюре вершкове масло і сметану. За бажанням можете додати якісь приправи. Остужаем.
2. Готуємо тісто. Для цього борошно житнє і пшеничне необхідно просіяти, а потім змішати, посолити і додати кефір. Заважати тісто, воно повинно вийти злегка липким.
3. З отриманого тесту катаємо ковбаску і розрізаємо на невеликі частини. З них тонко катаємо коржики.
4. У центр викладаємо підготовлену пюре і формуємо своєрідну кошичок з тіста, заліплюючи його по краю.
5. Викладаємо отримані пиріжки на деко, на який попередньо поклали папір для випікання.
6. Яйце необхідно злегка збити зі сметаною і змастити ним відкриті частини пюре.
7. Духовку розігріваємо до 180 0З і запікаємо наші пиріжки близько 20-30 хвилин до золотистої скоринки. Щоб пиріжки були ще смачніше їх найкраще змастити попередньо розтопленим вершковим маслом з усіх боків. Фінські хвіртки в домашніх умовах готові до вживання!