Рецепт Хвіртки житні фото

Хвіртки житні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Житнє борошно
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Вагітним і годуючим
На полуденок , Для дітей
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Приготуйте ці неймовірно смачні пиріжки у себе вдома. Апетитне тісто в поєднанні зі смачною і ситної начинкою зроблять свою справу.

Опис приготування:

Розповім вам класичний рецепт приготування хвірток житніх. Перш за все вам знадобиться житнє і пшеничне борошно, вона продається в будь-якому магазині або супермаркеті. З неї потрібно приготувати гарне еластичне тісто з якого ми будемо ліпити хвіртки. Начинку, складе пшенична каша. Хай щастить!

  • Борошно житнє - 200 грам
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Пшенична каша - 2 штуки (пакетика)
хвіртки житні - фото крок 1
В одній ємності змішайте 200 грам житнього та 150 грам пшеничного борошна, сіль, соняшникова олія і воду. Перемішайте до однорідної маси. Паралельно зваріть пшеничну кашу.
хвіртки житні - фото крок 2
Замішуйте тісто додаючи борошно.
хвіртки житні - фото крок 3
Тісто розкачати в ковбаску.
хвіртки житні - фото крок 4
Розріжте на рівні частини.
хвіртки житні - фото крок 5
Скачайте в кульки кожен шматок.
хвіртки житні - фото крок 6
Розкачайте кульки в довгасті коржики, але не дуже тонко.
хвіртки житні - фото крок 7
У центр коржі викладіть кашу, по краю залиште 1-2 см тесту.
хвіртки житні - фото крок 8
Краї загорніть в середину і надійно закріпіть.
хвіртки житні - фото крок 9
Краї хвірток змастіть розтопленим вершковим маслом. Випікати в розігрітій духовці 15-20 хвилин, температура 200 градусів.
хвіртки житні - фото крок 10
Готово! Смачного!

Схожі рецепти