Хвіртки житні
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте ці неймовірно смачні пиріжки у себе вдома. Апетитне тісто в поєднанні зі смачною і ситної начинкою зроблять свою справу.
Розповім вам класичний рецепт приготування хвірток житніх. Перш за все вам знадобиться житнє і пшеничне борошно, вона продається в будь-якому магазині або супермаркеті. З неї потрібно приготувати гарне еластичне тісто з якого ми будемо ліпити хвіртки. Начинку, складе пшенична каша. Хай щастить!
- Борошно житнє - 200 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
- Вода - 200 мілілітрів
- Пшенична каша - 2 штуки (пакетика)
В одній ємності змішайте 200 грам житнього та 150 грам пшеничного борошна, сіль, соняшникова олія і воду. Перемішайте до однорідної маси. Паралельно зваріть пшеничну кашу.
Замішуйте тісто додаючи борошно.
Тісто розкачати в ковбаску.
Розріжте на рівні частини.
Скачайте в кульки кожен шматок.
Розкачайте кульки в довгасті коржики, але не дуже тонко.
У центр коржі викладіть кашу, по краю залиште 1-2 см тесту.
Краї загорніть в середину і надійно закріпіть.
Краї хвірток змастіть розтопленим вершковим маслом. Випікати в розігрітій духовці 15-20 хвилин, температура 200 градусів.
Готово! Смачного!