Рецепт Хвіртки з картоплею фото

Хвіртки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Овочі , Картопля , Житнє борошно
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Вагітним і годуючим
На обід , На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хвіртки вважаються національної карельської випічкою, яка улюблена серед багатьох народів світу. Пропоную класичний рецепт хвірток з картоплею.

Опис приготування:

Приголомшливий варіант карельської випічки, начинкою якої може бути не тільки картопляне пюре, але і крупи (в основному пшеничне і ячна). Навколо цього блюдо ходить чимало легенд і повір'їв, а готуються хвіртки не більше години. За рахунок суміші двох видів борошна і додаткових інгредієнтів, з яких і складається класичний рецепт хвірток з картоплею, вони виходять надзвичайно смачними!

  • Борошно житнє - 2 склянки
  • Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Мал - 1 Склянка
  • Молоко - 2 склянки
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Вершкове масло - 30 грам (після випічки)
  • Жовтки - 2 штуки
хвіртки з картоплею - фото крок 1
1. Хвіртки готують різних розмірів, але практично завжди однієї форми. Вони можуть бути 4-х, 5-ти і навіть 7-ми вугільними. Для початку перемішайте розпушувач, сіль, борошно і тепле молоко.
хвіртки з картоплею - фото крок 2
2. Я використовувала два види борошна. Якщо у вас не виявиться житньо, то можете використовувати скоринки з житнього хліба, замочивши їх на 15 хвилин в теплій воді. Після размяканія потрібно видалити зайву воду і додати отриману масу до основної пшеничній муці. Тісто вимішувати потрібно близько 15 хвилин, щоб воно не липло до рук. Після чого дайте йому постояти близько півгодини.
хвіртки з картоплею - фото крок 3
3. Тісто виходить дуже еластичним. Коли у вас буде практика приготування хвірток, ви зможете відчувати тісто.
хвіртки з картоплею - фото крок 4
4. Тим часом відваріть картоплю в мундирі. Зверніть увагу, що пюре - начинка для хвірток, готується саме з такого відвареної картоплі.
хвіртки з картоплею - фото крок 5
5. Не додавайте в пюре воду або молоко, а тільки одну-дві столові ложки олії.
хвіртки з картоплею - фото крок 6
6. Тепер настає найвідповідальніший етап…Розріжте готове тісто на смужки, гарненько згорнув їх. Після цього поділіть смужку на однакові кульки, кожен з яких розкачайте.
хвіртки з картоплею - фото крок 7
7. Я робила овальну форму, а товщина тесту - як на пироги. Після того, як пюре трохи охолоне, можна ліпити хвіртки: на кожен сланець покладіть столову ложку начинки (за бажанням перед збивання в пюре можна додати яйце). Краї потрібно защипнуть або загнути, залишивши серединку відкритою.
хвіртки з картоплею - фото крок 8
8. Змастіть деко олією і викладіть на нього хвіртки. Поверхня кожної хвіртки я змащувала жовтком, збитим з декількома столовими ложками молока. Ще можна змащувати підсоленій сметаною - але це справа смаку.
хвіртки з картоплею - фото крок 9
9. Випікаються хвіртки в духовці близько 20 хвилин при температурі 180 градусів. Як тільки дістанете з духовки, змастіть краю і поверхня вершковим маслом. За сьогоднішній день в Карелії існує повір'я: коли приходять гості в момент випічки хвірток, вони говорять: "красиві плями рук! & Quot; , що означає"красиві руки намазують! & Quot; , а господиня повинна сказати у відповідь: "Іди візьми намазаний! & Quot; . Смачного!

Схожі рецепти