Хрусткий сирний картопля
(покроковий рецепт з фото)
Цю страву можна подати на гарнір, на закуску або просто в якості перекусу взяти з собою. Це просто дуже-дуже смачно! Шалено подобається дітям. Заходьте і дивіться, як приготувати цю страву!
Для любителів сиру - це блюдо просто знахідка! Картопляне пюре змішується з декількома видами сиру, яйцем і кукурудзяним борошном. Потім в киплячу олію або за допомогою кондитерського шприца видавлюємо полосочки і обсмажуємо. Але цей варіант мені не дуже сподобався: полосочки виходять тоненькі, та й мішком користуватися я не дуже люблю. Тому прекрасно обійшлася ложкою: формуємо невеликі кульки і обсмажуємо у фритюрі. Це дуже-дуже смачно. Картоплі практично не відчувається, зате відчутно на смак все різноманіття сирів! Обов'язково приготуйте це приголомшливе блюдо!
- Картопля - 500 грам
- Пармезан тертий - 1/2 склянки
- Моцарелла tertaya - 1/2 склянки
- Чеддер тертий - 1/2 склянки
- Сир тврдий - 1/2 склянки (нарізаний дрібними кубиками)
- Куряче яйце - 1 штука
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Заголовок Бондюель - 3 Ст. Ложки
1. Картоплю відварити до готовності. Розімніть в пюре разом з теплим молоком. Прохолодний.
2. Підготуйте сири: натріть і наріжте їх.
3. Додайте сири до пюре.
4. Додайте яйце.
5. Потім кукурудзяну муку. Перемішайте. Додати сіль за смаком.
За допомогою кондитерського мішка або просто ложкою формуйте смужки або кульки і кидайте в киплячу олію.
Обсмажте до золотистого кольору і викладіть на паперовий рушник.
При подачі можна посипати паприкою і листочками чебрецю. Або нічим не посипати. Смачного!