Хрусткий багет
(покроковий рецепт з фото)
Випічка домашнього хліба - це захоплюючий і зовсім нескладний процес. А якщо ви не згодні, тоді обов'язково візьміть на замітку цей класний рецепт і переконайтеся в цьому самі Рекомендую!
Хочу звернути вашу увагу на одну деталь: тісто найкраще замісити з вечора, після чого дайте йому ніч провести в холодильнику. Це дуже зручно, якщо хочете спекти багет до пізнього сніданку, наприклад. Але якщо часу немає, досить дати йому постояти близько 1-2 годин. Я покажу, як приготувати хрусткий багет в спеціальній формі, але ви можете просто викласти тісто на деко.
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 1/2 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка
1. У глибоку миску надішліть просіяне борошно, сіль і дріжджі. Влийте теплу воду.
2. Ретельно перемішайте.
3. Залиште тісто на годинку, після вимісити руками ще хвилин 5.
4. Накрийте плівкою мисочку, приберіть в холодильник на ніч.
5. Готове тісто розділити на дві частини, сформуйте багети.
6. Викладіть у форму, накрийте рушником і залиште на годинку в теплі підходити.
7. Зробіть гострим ножем при бажанні надрізи на поверхні багета і відправте форму в розігріту до 220 градусів духовку.
8. Запікайте хрусткий багет близько 15 хвилин до рум'яності.
Смачного!
Смачного!