Хрусткий чак-чак
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто не знає, як приготувати хрусткий чак-чак, тому я поділюся з вами цим чудовим рецептом. Плюс цієї страви в тому, що для його приготування потрібні найпростіші інгредієнти.
Приготувати чак-чак в домашніх умовах зовсім не складно. Більш того, з невеликої кількості інгредієнтів виходить величезна порція страви, якої вистачить для всіх рідних і гостей. Для приготування паличок з тіста ви можете використовувати спеціальну машину для приготування пасти, або скористатися звичайним ножем. Обов'язково стежте за температурою фритюру: тісто має поступово стає золотистим, а не обсмажувати моментально. Також не забувайте струшувати смужки тесту в ситі, щоб на них не залишалося занадто багато борошна.
- Борошно - 300-450 грам
- Яйце - 3 штуки
- Горілка - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 150 грам
- Мед - 100-120 мілілітрів
- Масло рослинне - 500 мілілітрів (для фритюру)
1. Для початку відокремте білки від жовтків і збийте їх за допомогою міксера в піну. В піну додайте жовтки і знову збийте міксером. Далі додайте горілку (її можна замінити чайною ложкою розпушувача і трьома столовими ложками молока).
2. Додайте столову ложку цукру і сіль, знову змішайте міксером. Далі порціями додайте просіяне борошно і замісити тісто, щоб воно вийшло досить густим. Готове тісто замісити і накрийте вологим рушником приблизно на півгодини.
3. Далі розкачати тісто товщиною приблизно 3-5 мм і розріжте його на смужки (можете скористатися ножем). Викладіть нарізані смужки в сито і струсіть, щоб прибрати надлишки борошна.
4. Обсмажте нарізане тісто у фритюрниці, розігрів її до необхідної температури (приблизно 175 градусів, щоб тісто протягом 1 хвилини стало золотавим). Готові палички викладіть на паперовий рушник.
5. Приготуйте сироп: змішайте 150 грам цукру з медом і поставте суміш на вогонь, щоб цукор розчинився. Чи не кип'ятіть цукрову суміш, тільки добре прогрійте її.
6. Змішайте палички з тіста з сиропом і викладіть їх у формі гірки на попередньо змочені водою тарілки (руки теж бажано змочити водою, щоб маса не прилипала).
7. Надішліть готовий чак-чак в холодильник на 30 хвилин. Смачного!