Хорезмський плов
(покроковий рецепт з фото)
Хорезмська - місто в Узбекистані і такий плов готують переважно в цій провінції Узбекистану. Цей варіант приготування плову найбільш близький до знайомого багатьом рецептом. Заходьте і дивіться рецепт!
У традиційних рецептах не прийнято щось міняти або доповнювати їх, тому точно дотримуйтесь рецептом. І отримаєте тоді справжній узбецький плов! Гасити м'ясо потрібно і правда довго, за рахунок цього плов виходить неймовірно ніжним і смачним!
- Баранина - 600 грам
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Мал - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Морква - 600 грам
- Зіра - 5 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
1. Баранину наріжте на середні шматки.
2. Лук почистіть і наріжте кубиком.
3. Добре обсмажте м'ясо з додаванням олії або курдюка.
4. Додайте цибулю і обсмажте все разом.
5. Морква почистіть і наріжте брусочками.
6. Додайте в казан морква, IRU, обсмажте трохи. Залийте водою і тушкуйте 8-10 годин.
7. Мал добре промийте водою.
8. Додайте в казан, приправити сіллю, залийте водою, щоб вона була вище рівня рису на 1 см, накрийте кришкою і готуйте до повного вбирання води.
9. Смачного!