Рецепт Хорезмський плов фото

Хорезмський плов
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал
Страви без випічки
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 9
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Хорезмська - місто в Узбекистані і такий плов готують переважно в цій провінції Узбекистану. Цей варіант приготування плову найбільш близький до знайомого багатьом рецептом. Заходьте і дивіться рецепт!

Опис приготування:

У традиційних рецептах не прийнято щось міняти або доповнювати їх, тому точно дотримуйтесь рецептом. І отримаєте тоді справжній узбецький плов! Гасити м'ясо потрібно і правда довго, за рахунок цього плов виходить неймовірно ніжним і смачним!

  • Баранина - 600 грам
  • Масло рослинне - 150 мілілітрів
  • Мал - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 300 грам
  • Морква - 600 грам
  • Зіра - 5 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
хорезмський плов - фото крок 1
1. Баранину наріжте на середні шматки.
хорезмський плов - фото крок 2
2. Лук почистіть і наріжте кубиком.
хорезмський плов - фото крок 3
3. Добре обсмажте м'ясо з додаванням олії або курдюка.
хорезмський плов - фото крок 4
4. Додайте цибулю і обсмажте все разом.
хорезмський плов - фото крок 5
5. Морква почистіть і наріжте брусочками.
хорезмський плов - фото крок 6
6. Додайте в казан морква, IRU, обсмажте трохи. Залийте водою і тушкуйте 8-10 годин.
хорезмський плов - фото крок 7
7. Мал добре промийте водою.
хорезмський плов - фото крок 8
8. Додайте в казан, приправити сіллю, залийте водою, щоб вона була вище рівня рису на 1 см, накрийте кришкою і готуйте до повного вбирання води.
хорезмський плов - фото крок 9
9. Смачного!

Схожі рецепти