Рецепт Холодець з риби на Новий рік фото

Холодець з риби на Новий рік
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Желатин
На святковий стіл , День народження , Новий рік
Холодець
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Яке ж свято може обійтися без заливний рибки? Причому приготувати заливне з риби на Новий рік зможе кожен, це просто і смачно. А вибір риби великий, головне, щоб не жирна і безкісткова.

Опис приготування:

Щоб зварити смачне холодець з риби, потрібно взяти не тільки м'ясні шматочки риби, але і рибні продукти для"навару" . Це можуть бути голови, хвости, дрібна риба без нутрощів і т.Д. Їх потрібно проварити трохи довше з овочами, щоб отримати аромат і насичений смак.

Дивіться, як приготувати заливне з риби на Новий рік.

  • Риба - 400 грам
  • Рибні продукти для бульйону - 300 грам (голови, хвости, дрібна рибка і т.Д.)
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Горошок - 1 Ст. Ложка
  • Кукурудза консервована - 1 Ст. Ложка
  • Желатин - - Ст. Ложок (по 1 ст.Л на кожні 350 г бульйону)
  • Сіль - - За смаком
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Вода - - мілілітрів (щоб тільки покрити рибу і овочі)
  • Яйце варене - 1 штука
холодець з риби на Новий рік - фото крок 1
Підготуйте продукти для заливного. Рибу ретельно вимийте, овочі очистіть і сполосніть під водою.
холодець з риби на Новий рік - фото крок 2
У каструлю складіть всю рибу, цибулину і моркву, сіль, лавровий лист і можна додати перець горошком. Залийте холодною водою і проваріть при дуже слабкому кипінні 20-25 хвилин. Пінку збирайте шумівкою.
холодець з риби на Новий рік - фото крок 3
Готову рибу для заливного обережно вийміть з бульйону. Овочі та голови проваріть ще хвилин 15. Після чого цибулину викиньте, а морква залиште для прикраси.
холодець з риби на Новий рік - фото крок 4
Готовий бульйон спробуйте на сіль, відцідити через кілька шарів марлі. Паперовими серветками промокніть жир з поверхні, він легко видаляється. Додайте желатин з розрахунку 1 Ст 350 мл рідини. Розчиніть його.
холодець з риби на Новий рік - фото крок 5
І тепер найприємніше: починаємо робити заливне. На дно тарілочки налийте пару столових ложок бульйону. Покладіть порізані моркву, рибу без кісток (внутрішні кістки можна витягнути пінцетом, щоб не пошкодити шматочки), горошок, кукурудзу і колечка вареного яйця.
холодець з риби на Новий рік - фото крок 6
Залийте бульйоном рибу, надішліть її в холодильник на 2-3 годин мінімум.
холодець з риби на Новий рік - фото крок 7
Холодець з риби готове. Мені подобається подавати його"догори ногами" , для цього я ставлю тарілочку з заливним в гарячу воду на кілька секунд, а потім перевертаю на тарілочку, щоб вся краса була зверху.

Схожі рецепти