Холодець з риби на Новий рік
(покроковий рецепт з фото)
Яке ж свято може обійтися без заливний рибки? Причому приготувати заливне з риби на Новий рік зможе кожен, це просто і смачно. А вибір риби великий, головне, щоб не жирна і безкісткова.
Щоб зварити смачне холодець з риби, потрібно взяти не тільки м'ясні шматочки риби, але і рибні продукти для "навару" . Це можуть бути голови, хвости, дрібна риба без нутрощів і т.Д. Їх потрібно проварити трохи довше з овочами, щоб отримати аромат і насичений смак.
Дивіться, як приготувати заливне з риби на Новий рік.
- Риба - 400 грам
- Рибні продукти для бульйону - 300 грам (голови, хвости, дрібна рибка і т.Д.)
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля - 1 штука
- Горошок - 1 Ст. Ложка
- Кукурудза консервована - 1 Ст. Ложка
- Желатин - - Ст. Ложок (по 1 ст.Л на кожні 350 г бульйону)
- Сіль - - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Вода - - мілілітрів (щоб тільки покрити рибу і овочі)
- Яйце варене - 1 штука
Підготуйте продукти для заливного. Рибу ретельно вимийте, овочі очистіть і сполосніть під водою.
У каструлю складіть всю рибу, цибулину і моркву, сіль, лавровий лист і можна додати перець горошком. Залийте холодною водою і проваріть при дуже слабкому кипінні 20-25 хвилин. Пінку збирайте шумівкою.
Готову рибу для заливного обережно вийміть з бульйону. Овочі та голови проваріть ще хвилин 15. Після чого цибулину викиньте, а морква залиште для прикраси.
Готовий бульйон спробуйте на сіль, відцідити через кілька шарів марлі. Паперовими серветками промокніть жир з поверхні, він легко видаляється. Додайте желатин з розрахунку 1 Ст 350 мл рідини. Розчиніть його.
І тепер найприємніше: починаємо робити заливне. На дно тарілочки налийте пару столових ложок бульйону. Покладіть порізані моркву, рибу без кісток (внутрішні кістки можна витягнути пінцетом, щоб не пошкодити шматочки), горошок, кукурудзу і колечка вареного яйця.
Залийте бульйоном рибу, надішліть її в холодильник на 2-3 годин мінімум.
Холодець з риби готове. Мені подобається подавати його "догори ногами", для цього я ставлю тарілочку з заливним в гарячу воду на кілька секунд, а потім перевертаю на тарілочку, щоб вся краса була зверху.