Холодець з курки на Новий Рік Щура
(покроковий рецепт з фото)
Холодець - блюдо російської кухні. Являє собою холодну закуску з м'яса або риби залиту холодцем. Це безумовно святкова страва. Готуємо сьогодні заливне з курки на Новий Рік Щура.
Холодець з курки готується дуже просто. Найкраще підходять для заливного стегенця, стегна або гомілки. Грудка виходить сухуватою, хоча, як варіант теж можна. Щоб бульйон вийшов прозорим, варите курку на самому мінімальному вогні, щоб бульйон, буквально ледве булькотів. Спеції кладіть до смаку, це може бути не тільки чорний мелений перець і лавровий лист. Подавайте заливне з курки з хроном або гірчицею.
- Курячі стегна - 1 кілограм
- Вода - 2, 5 L
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Желатин - 25 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Яйце перепелине - 3-4 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
Підготуйте інгредієнти для приготування заливного з курки.
Курку помийте і викладіть в каструлю. Залийте свіжою водою. Поставте каструлю на плиту.
Доведіть до кипіння, зніміть піну і зменшіть вогонь до мінімуму.
Цибулю і моркву очистіть, помийте. Викладіть в каструлю з куркою.
Додайте лавровий лист. Посоліть і поперчіть за смаком.
Варіть курку в бульйоні до готовності. Після лавровий лист, морква і цибуля видаліть з каструлі.
Відварну курку викладіть на тарілку, штам бульйон. Залийте желатин 50 мл. Холодної, кип'яченої води. Дайте набрякнути і через 20 хвилин викладіть в гарячий бульйон. Перемішайте до повного розчинення желатину.
Відокремте м'якоть курки від шкіри і кісток. Дрібно наріжте м'ясо і викладіть у форми для холодцю.
Додайте подрібнений часник за смаком.
Залийте м'ясо бульйоном. Надішліть в холод до повного застигання.
Прикрасьте заливне. Я вирізала за допомогою плунжера квіточки. З відварених перепелиних яєць зробила мишок. Носик і оченята - з чорного перцю горошком, а хвостик і вушка з сиру. Подавайте заливне до столу з гірчицею, хрін, аджикою, кетчупом.