Рецепт Холодець з курки на Новий Рік Щура фото

Холодець з курки на Новий Рік Щура
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік
Холодець
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Холодець - блюдо російської кухні. Являє собою холодну закуску з м'яса або риби залиту холодцем. Це безумовно святкова страва. Готуємо сьогодні заливне з курки на Новий Рік Щура.

Опис приготування:

Холодець з курки готується дуже просто. Найкраще підходять для заливного стегенця, стегна або гомілки. Грудка виходить сухуватою, хоча, як варіант теж можна. Щоб бульйон вийшов прозорим, варите курку на самому мінімальному вогні, щоб бульйон, буквально ледве булькотів. Спеції кладіть до смаку, це може бути не тільки чорний мелений перець і лавровий лист. Подавайте заливне з курки з хроном або гірчицею.

  • Курячі стегна - 1 кілограм
  • Вода - 2, 5 L
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Желатин - 25 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Яйце перепелине - 3-4 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
холодець з курки на Новий Рік Щура - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування заливного з курки.
холодець з курки на Новий Рік Щура - фото крок 2
Курку помийте і викладіть в каструлю. Залийте свіжою водою. Поставте каструлю на плиту.
холодець з курки на Новий Рік Щура - фото крок 3
Доведіть до кипіння, зніміть піну і зменшіть вогонь до мінімуму.
холодець з курки на Новий Рік Щура - фото крок 4
Цибулю і моркву очистіть, помийте. Викладіть в каструлю з куркою.
холодець з курки на Новий Рік Щура - фото крок 5
Додайте лавровий лист. Посоліть і поперчіть за смаком.
холодець з курки на Новий Рік Щура - фото крок 6
Варіть курку в бульйоні до готовності. Після лавровий лист, морква і цибуля видаліть з каструлі.
холодець з курки на Новий Рік Щура - фото крок 7
Відварну курку викладіть на тарілку, штам бульйон. Залийте желатин 50 мл. Холодної, кип'яченої води. Дайте набрякнути і через 20 хвилин викладіть в гарячий бульйон. Перемішайте до повного розчинення желатину.
холодець з курки на Новий Рік Щура - фото крок 8
Відокремте м'якоть курки від шкіри і кісток. Дрібно наріжте м'ясо і викладіть у форми для холодцю.
холодець з курки на Новий Рік Щура - фото крок 9
Додайте подрібнений часник за смаком.
холодець з курки на Новий Рік Щура - фото крок 10
Залийте м'ясо бульйоном. Надішліть в холод до повного застигання.
холодець з курки на Новий Рік Щура - фото крок 11
Прикрасьте заливне. Я вирізала за допомогою плунжера квіточки. З відварених перепелиних яєць зробила мишок. Носик і оченята - з чорного перцю горошком, а хвостик і вушка з сиру. Подавайте заливне до столу з гірчицею, хрін, аджикою, кетчупом.

Схожі рецепти