Хліб, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сучасні господині вважають за краще купувати хліб, адже його випічка - процес тривалий і копіткий. Але домашній хліб все одно смачніше. Ділюся рецептом!
Навіть якщо у вас немає хлібопічки, можна з легкість обійтися руками і звичайною духовкою. Запевняю, що домашній хліб, спечений своїми руками і з любов'ю, буде набагато смачніше покупного. Можете зробити білий, сірий, житній і багато інших видів хліба.
- Борошно - 3 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 1, 5-2 склянки
1
У миску просійте пшеничну муку, додайте сіль і швидкодіючі дріжджі, перемішайте.
2
Влийте до сухих інгредієнтів воду кімнатної температури і замісити тісто.
3
Перекладіть заготовку в миску або пластиковий контейнер, накрийте рушником і залиште на 12 - 24 години при кімнатній температурі.
4
Розігрійте духовку до 230 градусів. У каструлю покладіть пергамент і відправте її на 30 хвилин в духовку (без випробування), завдяки цьому у хліба буде хрустка скоринка.
5
Через півгодини дістаньте каструлю, перекладіть в неї тісто, накрийте кришкою і відразу відправте в духовку, запікайте хліб 30 хвилин.
6
Дістаньте каструлю з духовки і зніміть кришку, запікайте хліб ще 15-20 хвилин, а потім перекладіть з каструлі на решітку і трохи остудіть перед подачею.