Рецепт Хліб, запечений в духовці фото

Хліб, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
На обід , На вечерю , На швидку руку
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 18 г. 0 хв.

Сучасні господині вважають за краще купувати хліб, адже його випічка - процес тривалий і копіткий. Але домашній хліб все одно смачніше. Ділюся рецептом!

Опис приготування:

Навіть якщо у вас немає хлібопічки, можна з легкість обійтися руками і звичайною духовкою. Запевняю, що домашній хліб, спечений своїми руками і з любов'ю, буде набагато смачніше покупного. Можете зробити білий, сірий, житній і багато інших видів хліба.

  • Борошно - 3 склянки
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1, 5-2 склянки
1
У миску просійте пшеничну муку, додайте сіль і швидкодіючі дріжджі, перемішайте.
2
Влийте до сухих інгредієнтів воду кімнатної температури і замісити тісто.
3
Перекладіть заготовку в миску або пластиковий контейнер, накрийте рушником і залиште на 12 - 24 години при кімнатній температурі.
4
Розігрійте духовку до 230 градусів. У каструлю покладіть пергамент і відправте її на 30 хвилин в духовку (без випробування), завдяки цьому у хліба буде хрустка скоринка.
5
Через півгодини дістаньте каструлю, перекладіть в неї тісто, накрийте кришкою і відразу відправте в духовку, запікайте хліб 30 хвилин.
6
Дістаньте каструлю з духовки і зніміть кришку, запікайте хліб ще 15-20 хвилин, а потім перекладіть з каструлі на решітку і трохи остудіть перед подачею.

Схожі рецепти