Хліб з розмарином і медом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування сільського хліба з розмарином і медом.
Ароматна випічка на столі завжди актуальна.
- Свіжий розмарин - 1 Ст. Ложка
- Сухі дріжджі - 1 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Тепла вода - 1 Склянка
- Мідь - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
1. У великій мисці змішати борошно, сіль, дріжджі і розмарин. У невеликій мисці змішати теплу воду, мед і оливкове масло.
2. Поступово додати масу в борошняну суміш. Перемішати тісто, поки воно не стане мокрим і липким.
3. Накрити миску поліетиленовою плівкою і залишити на 15 хвилин. Потім замісити тісто, поки воно не стане гладким і пружним, близько 10 хвилин. Якщо тісто ще дуже липке через 5 хвилин після замісу, додайте ще борошна, по 1 столовій ложці за раз.
4. Викласти тісто в злегка змащену маслом миску, накрити кришкою і дати піднятися, поки воно не збільшиться вдвічі, про час.
5. Викласти тісто на чисту робочу поверхню. Сформувати з тіста круг. Викласти тісто на деко, застелене пергаментом, і накрити чистим сухим рушником. Дати постояти приблизно 1 час, поки тісто не подвоїться в обсязі.
6. Розігріти духовку до 260 градусів. Цей хліб потрібно поливати водою в той час, як він печеться, тому приготуйте пляшку в вигляді спрею. Зверху на хлібі зробити невеликий надріз хрест-навхрест гострим ножем. Скропити хліб водою, випікати хліб протягом 1 хвилини, потім знову скропити водою. Повторити цю операцію ще двічі. Продовжувати випікати ще 8 хвилин (всього 11 хвилин).
7. Знизити температуру до 200 градусів і продовжувати випікати ще від 15 до 20 хвилин, доти, поки внутрішня температура не досягне 93 градусів.