Хліб з цибулею і розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пшеничного хліба з карамелізований в олії цибулею, часником і розмарином.
Ці маленькі ароматні цибульні хлібці приведуть в захват ваших домашніх!
- Солодкий лук - 1 штука
- Вершкового масла - 1 Ст. Ложка
- Оливкового масла - 1 Ст. Ложка
- Часнику - 2 зубчики
- Дріжджів - 3 чайних ложки
- Меду - 1 Ст. Ложка
- Оливкового масла - 3 Ст. Ложки
- Пшеничного борошна - 1 Склянка
- Солі - 2 чайних ложки
- Гілочки розмарину - 2 штуки
1. Пропустити часник через прес. Нагріти 1 столову ложку вершкового масла і 1 столову ложку оливкової олії на середньому вогні. Додати нарізану цибулю і подрібнений часник, смажити до коричневого карамельного кольору, приблизно 15-20 хвилин. Дати охолонути протягом декількох хвилин. Видалити листя від розмарину і нарізати.
2. Налити теплу воду в миску. Насипати дріжджі зверху. Додати мед і 3 столових ложки оливкової олії. Обережно перемішати виделкою. Відкласти в сторону.
3. З'єднати борошно і сіль в окремій мисці. Додати суміш борошна разом з цибулевої сумішшю і розмарином в дріжджову масу, акуратно помішуючи.
4. Добре посипати борошном робочу поверхню. Замісити тісто від 15 до 20 раз, додати борошно, якщо це необхідно. При цьому тісто має бути липким! Скропити оливковою олією окрему миску і помістити в неї кульку тесту. Накрити кухонним рушником і залишити в теплому місці на 1 1/2 - 2 годину.
5. Розігріти духовку до 200 градусів. Тісто розділити на дванадцять частин і надати кожній круглу форму. Викласти на деко, застелене пергаментним папером, потім накрити рушником і дати підійти протягом 15-20 хвилин.
6. Запікати протягом 18 - 20 хвилин до золотистого кольору. Змастити хліб маслом в середині випічки. Подавати хліб теплим або кімнатної температури.