Рецепт Хліб з рисом фото

Хліб з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Я дуже люблю готувати домашній хліб. Він ніколи не зрівняється з магазинним не тільки за смаком, але і за складом. Тут завжди знаєш, що в нього додано. А добавки можуть бути різноманітними.

Опис приготування:

Цей рецепт гарний тим, що тісто можна замісити заздалегідь і дати йому дозрівати в холодильнику. Або можна приготувати тісто відразу на кілька порцій і піч по 1 штуці кожен день. Зате вдома завжди буде свіжий хліб.

  • Борошно пшеничне - 1 склянок
  • Борошно цільнозернове - 1 склянок
  • Кефір - 70 мілілітрів
  • Вода - 1/2 склянки
  • Дріжджі сухі швидкорозчинні - 6 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 чайних ложок
  • Дикий рис - 30 грам (відварений)
  • Спеції - За смаком (сухі трави)
хліб з рисом - фото крок 1
З'єднайте теплу воду і кефір. Додайте сіль і цукор. Всипте відварений дикий рис і дріжджі.
хліб з рисом - фото крок 2
Всипте борошно і спеції. Замісити тісто. Воно буде тягуче і липке. На цій стадії тісто можна залишити в спокої до того моменту, поки ви не зберетеся його випікати. А цей момент можна відтягнути до 4-х діб. Весь цей час тісто має стояти в холодильнику накритим.
хліб з рисом - фото крок 3
Перед тим як випікати, дістаньте тісто з холодильника, зігрійте протягом 2-х годин і, трохи присипаючи борошном, сформуйте хліб. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин 30.
хліб з рисом - фото крок 4
Готовий хліб оберніть в рушник і дайте йому охолонути.
Смачного!

Схожі рецепти