Хліб з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю готувати домашній хліб. Він ніколи не зрівняється з магазинним не тільки за смаком, але і за складом. Тут завжди знаєш, що в нього додано. А добавки можуть бути різноманітними.
Цей рецепт гарний тим, що тісто можна замісити заздалегідь і дати йому дозрівати в холодильнику. Або можна приготувати тісто відразу на кілька порцій і піч по 1 штуці кожен день. Зате вдома завжди буде свіжий хліб.
- Борошно пшеничне - 1 склянок
- Борошно цільнозернове - 1 склянок
- Кефір - 70 мілілітрів
- Вода - 1/2 склянки
- Дріжджі сухі швидкорозчинні - 6 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Сіль - 1 чайних ложок
- Дикий рис - 30 грам (відварений)
- Спеції - За смаком (сухі трави)
З'єднайте теплу воду і кефір. Додайте сіль і цукор. Всипте відварений дикий рис і дріжджі.
Всипте борошно і спеції. Замісити тісто. Воно буде тягуче і липке. На цій стадії тісто можна залишити в спокої до того моменту, поки ви не зберетеся його випікати. А цей момент можна відтягнути до 4-х діб. Весь цей час тісто має стояти в холодильнику накритим.
Перед тим як випікати, дістаньте тісто з холодильника, зігрійте протягом 2-х годин і, трохи присипаючи борошном, сформуйте хліб. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин 30.
Готовий хліб оберніть в рушник і дайте йому охолонути.
Смачного!
Смачного!