Хліб на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Багато господині вважають за краще готувати хліб самостійно, і не дарма. Адже в домашніх умовах він виходить дуже смачним і корисним, так як не містить ніяких консервантів і шкідливих добавок.
Якщо ви хочете знати, як приготувати хліб на кислому молоці, прочитайте цей рецепт. Хлібець можна спекти і в звичайній духовці, але хлібопічка набагато прискорить і спростить цей процес, адже навіть тісто вона замішує сама.
- Борошно - 400 грам
- Кисле молоко - 260 мілілітрів
- Дріжджі швидкодіючі - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
В чашу хлібопічки додайте борошно, змішану з швидкодіючими дріжджами. Насипаємо сіль і цукор. Додайте туди ж вершкове масло, приблизно півтори ложки. Точно відміряти не потрібно. В кінці залийте все це кислим молоком або звичайним кефіром.
Поставте ведришко в хлібопічку. Виставите програму "звичайний хліб" . Це означає, що через чотири години ваш хлібець вже буде готовий.
Рівне через чотири години хлібець готовий, його потрібно вийняти з хлібопічки.
Залиште хліб на решітці, дайте йому можливість охолонути. Потім його можна різати і їсти. Хліб виходить настільки смачним, що його можна подавати до чаю з вершковим маслом замість здоби.