Рецепт Хліб на кислому молоці фото

Хліб на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Багато господині вважають за краще готувати хліб самостійно, і не дарма. Адже в домашніх умовах він виходить дуже смачним і корисним, так як не містить ніяких консервантів і шкідливих добавок.

Опис приготування:

Якщо ви хочете знати, як приготувати хліб на кислому молоці, прочитайте цей рецепт. Хлібець можна спекти і в звичайній духовці, але хлібопічка набагато прискорить і спростить цей процес, адже навіть тісто вона замішує сама.

  • Борошно - 400 грам
  • Кисле молоко - 260 мілілітрів
  • Дріжджі швидкодіючі - 2 чайних ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
хліб на кислому молоці - фото крок 1
В чашу хлібопічки додайте борошно, змішану з швидкодіючими дріжджами. Насипаємо сіль і цукор. Додайте туди ж вершкове масло, приблизно півтори ложки. Точно відміряти не потрібно. В кінці залийте все це кислим молоком або звичайним кефіром.
хліб на кислому молоці - фото крок 2
Поставте ведришко в хлібопічку. Виставите програму"Звичайний хліб" . Це означає, що через чотири години ваш хлібець вже буде готовий.
хліб на кислому молоці - фото крок 3
Рівне через чотири години хлібець готовий, його потрібно вийняти з хлібопічки.
хліб на кислому молоці - фото крок 4
Залиште хліб на решітці, дайте йому можливість охолонути. Потім його можна різати і їсти. Хліб виходить настільки смачним, що його можна подавати до чаю з вершковим маслом замість здоби.

Схожі рецепти