Хе з щуки класичний по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва може сподобатися не всім, але спробувати його все одно варто. Для тих, хто любить гостріше і цікавіше, пропоную рецепт, як приготувати хе з щуки класичний по-корейськи.
Блюдо належить до корейської кухні, готується з різних сортів риби і м'яса. Особливість такого приготування в тому, що головний інгредієнт не піддається тепловій обробці, тому блюдо можна сміливо віднести до розряду «сирого». І оскільки риба буде сирої, то потрібно вибирати тільки свіжу і якісну тушку.
1. Готуємо тушку: для цього чистимо і добре промиваємо рибу, нам потрібно тільки філе, з якого видаляємо всі кістки. Нарізаємо тонкими смужками і щедро солимо, заливаємо столовим оцтом і відправляємо в холодильник на 2 годину, а краще на цілу ніч.
2. Цибулини чистимо і моєму, нарізаємо півкільцями. Сковороду ставимо на вогонь, додаємо олію, обсмажуємо все до м'якості, після чого додаємо потроху все спеції і обсмажуємо до появи золотистого кольору. Моркву чистимо і подрібнюємо за допомогою насадки для моркви по-корейськи.
3. Через покладений час дістаємо рибу, зливаємо сік, що утворився, він нам не потрібен. До риби додаємо обсмажену цибулю і сиру моркву. Відправляємо в холодильник на 2 годину. Риба готова, якщо вона побіліла. Смачного!
- Щука - 2-2, 5 кілограма
- Оцет столовий - 100 мілілітрів
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 2-3 штук
- Морква - 1-2 штук
- Перець - За смаком (червоний і чорний)
- Імбир - За смаком
- Koriandr - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Готуємо тушку: для цього чистимо і добре промиваємо рибу, нам потрібно тільки філе, з якого видаляємо всі кістки. Нарізаємо тонкими смужками і щедро солимо, заливаємо столовим оцтом і відправляємо в холодильник на 2 годину, а краще на цілу ніч.
2. Цибулини чистимо і моєму, нарізаємо півкільцями. Сковороду ставимо на вогонь, додаємо олію, обсмажуємо все до м'якості, після чого додаємо потроху все спеції і обсмажуємо до появи золотистого кольору. Моркву чистимо і подрібнюємо за допомогою насадки для моркви по-корейськи.
3. Через покладений час дістаємо рибу, зливаємо сік, що утворився, він нам не потрібен. До риби додаємо обсмажену цибулю і сиру моркву. Відправляємо в холодильник на 2 годину. Риба готова, якщо вона побіліла. Смачного!