Харчо пісний
(покроковий рецепт з фото)
До складу супу харчо пісного входять рис, картопля, цибуля, часник, горіхи, томати. Харчо рясно прикрашається зеленню. Він просто пахне кисленькими томатами і гострим часничком. Пальчики оближете!
Як приготувати харчо пісний?
1. Картопля промийте, викладіть в каструлю, залийте водою і відваріть в мундирі до готовності.
2. Готову картоплю почистіть і наріжте кубиками.
3. Часник почистіть і наріжте тонкими пластинками.
4. Базилік промийте і подрібніть.
5. У каструлі (в якій будете варити суп) нагрійте рослинну олію. Викладіть в нього томатне пбре і прогрійте до бульбашок.
6. У томатне пюре викладіть нарізані цибулю і часник і обсмажте, помішуючи, до м'якості.
7. Почищену і нарізану напівкружечками морква додайте в каструлю. Потім всипте подрібнених горіхи, сіль, перець, інші спеції на свій розсуд. Смажте, помішуючи, протягом 4-5 хвилин.
8. Влийте в каструлю 2 літра окропу, викладіть рис.
9. Варіть суп протягом 20 хвилин, до готовності рису.
10. Через 20 хвилин додайте готовий нарізану картоплю.
11. Зніміть з вогню, додайте зелень, накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 20 хвилин.
Харчо пісний готовий!
Пряітного апетиту!
- Картопля - 2 штуки
- Мал - 1/2 склянки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Томатне пюре - 1/2 склянки
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Морква - 1 штука
- Базилік - За смаком
- Горіхи волоські подрібнені - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль, перець - - За смаком
1. Картопля промийте, викладіть в каструлю, залийте водою і відваріть в мундирі до готовності.
2. Готову картоплю почистіть і наріжте кубиками.
3. Часник почистіть і наріжте тонкими пластинками.
4. Базилік промийте і подрібніть.
5. У каструлі (в якій будете варити суп) нагрійте рослинну олію. Викладіть в нього томатне пбре і прогрійте до бульбашок.
6. У томатне пюре викладіть нарізані цибулю і часник і обсмажте, помішуючи, до м'якості.
7. Почищену і нарізану напівкружечками морква додайте в каструлю. Потім всипте подрібнених горіхи, сіль, перець, інші спеції на свій розсуд. Смажте, помішуючи, протягом 4-5 хвилин.
8. Влийте в каструлю 2 літра окропу, викладіть рис.
9. Варіть суп протягом 20 хвилин, до готовності рису.
10. Через 20 хвилин додайте готовий нарізану картоплю.
11. Зніміть з вогню, додайте зелень, накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 20 хвилин.
Харчо пісний готовий!
Пряітного апетиту!