Хачапурі з сулугуні
(покроковий рецепт з фото)
Хачапурі відноситься до страв грузинської кухні. Видів цієї випічки існує дуже багато, але одним з найпоширеніших є хачапурі з сиром сулугуні. Хачапурі зазвичай печуть або смажать.
Хачапурі - чудове блюдо. Випічка буде ще смачніше, якщо після обсмажування (або запікання), верхню скоринку хачапурі змастити вершковим маслом.
Хачапурі з сулугуні можна готувати і подавати як для власної дегустації в колі сім'ї, так і для свят і заходів.
Його легко можна взяти з собою в дорогу. На зручній і смачно. Вершкове масло в начинці надає страві неймовірну соковитість. Дивіться, як приготувати хачапурі з сулугуні.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Добре - 300 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Кефір 2, 5% - 1 Склянка
- Сіль - 1-2 чайних ложок
Для приготування хачапурі з сулугуні спочатку замісити тісто. Для цього в глибоку миску просійте борошно. Додайте чайну ложку солі. Перемішайте.
Влийте 1 стакан кефіру. У мене кефір 2, 5% жирності. Замісити круте тісто. Помістіть його в пакет, дайте полежати близько 20 хвилин. Поки тісто лежить, приготовим начинку.
Натріть сулугуні на крупній тертці. Підготовлений сир покладіть в мисочку.
Мені попався сулугуні, який солоний зверху і прісний всередині. Спочатку натріть сир, перемішайте, і тільки потім додайте сіль.
Отримане полежати тісто розділіть на 4 частини. З кожної частини скачайте кульку. Кожна кулька окремо розкачати на присипаному борошном столі. У центр тесту викладіть частина сирної начинки. Додайте чорний мелений перець і шматочок вершкового масла.
Отримане полежати тісто розділіть на 4 частини. З кожної частини скачайте кульку. Кожна кулька окремо розкачати на присипаному борошном столі. У центр тесту викладіть частина сирної начинки. Додайте чорний мелений перець і шматочок вершкового масла.
З'єднайте краю тесту. Випустіть повітря і перевірте, щоб в тесті не було дірок. Тепер акуратно (спочатку пальцями, а потім качалкою) розкачайте тісто в невеликий млинець.
На сковороду капніть пару крапель рослинного масла. Добре розігрійте сковороду, обсмажте хачапурі на майже сухій сковороді з двох сторін до готовності.