Рецепт Хачапурі з сулугуні на сковороді фото

Хачапурі з сулугуні на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Немає нічого кращого апетитною випічки з смачним сиром, ХАЧАПУРІ - це найкраща випічка з сиром, яку придумали люди! Якщо ви ще сумніваєтеся, тоді записуємо рецепт хачапурі з сулугуні на сковороді!

Опис приготування:

Хачапурі з сулугуні нагадують мегрельські хачапурі. Їх можна, до речі, робити не тільки з сулугні, але і з бринзою. Тільки бринза більш солона, а сулугуні ніжніше. Тому мені сулугуні подобається більше.

Для приготування хачапурі з сулугуні на сковороді візьміть чавунну сковорідку - вона просто ідеально підходить для цих цілей!

  • Кефір - 0, 5 L
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
  • Борошно - 4-5 склянок
  • Добре - 0, 5 кілограма
  • Вершкове масло - 100 грам (для начинки)
хачапурі з сулугуні на сковороді - фото крок 1
У миску просійте борошно, додайте соду, вбийте яйце.
хачапурі з сулугуні на сковороді - фото крок 2
Влийте кефір поступово, додайте сіль і цукор. Замісити тісто. Воно має бути м'яким і еластичним.
хачапурі з сулугуні на сковороді - фото крок 3
Надішліть тісто поки в холодильник. А самі можете зайнятися начинкою. Для цього сир натріть на тертці середньої. Масло розтопіть і додайте до сиру.
хачапурі з сулугуні на сковороді - фото крок 4
Тісто дістаньте з холодильника і розділіть на 5 частин. Розкачайте їх в коржики.
У центр кожного коржика викладіть начинку, залишивши пристойно по краях.
хачапурі з сулугуні на сковороді - фото крок 5
Зберіть тісто в центр (як ніби торбу збираєте), скріпіть краю як слід. Потім переверніть швом вниз.
хачапурі з сулугуні на сковороді - фото крок 6
Розкачайте хачапурі по діаметру сковороди.
хачапурі з сулугуні на сковороді - фото крок 7
Сковорідку розігрійте і змастіть злегка вершковим маслом. Смажити хачапурі треба з двох сторін до золотистого кольору по 4-5 хвилин з кожного боку.
хачапурі з сулугуні на сковороді - фото крок 8
Я змащую сковорідку тільки один раз. А потім вже готові хачапурі змащую вершковим маслом.
хачапурі з сулугуні на сковороді - фото крок 9
Ось такі апетитні і ароматні хачапурі виходять в результаті.
хачапурі з сулугуні на сковороді - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти