Хачапурі з сулугуні на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого кращого апетитною випічки з смачним сиром, ХАЧАПУРІ - це найкраща випічка з сиром, яку придумали люди! Якщо ви ще сумніваєтеся, тоді записуємо рецепт хачапурі з сулугуні на сковороді!
Хачапурі з сулугуні нагадують мегрельські хачапурі. Їх можна, до речі, робити не тільки з сулугні, але і з бринзою. Тільки бринза більш солона, а сулугуні ніжніше. Тому мені сулугуні подобається більше.
Для приготування хачапурі з сулугуні на сковороді візьміть чавунну сковорідку - вона просто ідеально підходить для цих цілей!
- Кефір - 0, 5 L
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Борошно - 4-5 склянок
- Добре - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 100 грам (для начинки)
У миску просійте борошно, додайте соду, вбийте яйце.
Влийте кефір поступово, додайте сіль і цукор. Замісити тісто. Воно має бути м'яким і еластичним.
Надішліть тісто поки в холодильник. А самі можете зайнятися начинкою. Для цього сир натріть на тертці середньої. Масло розтопіть і додайте до сиру.
Тісто дістаньте з холодильника і розділіть на 5 частин. Розкачайте їх в коржики.
У центр кожного коржика викладіть начинку, залишивши пристойно по краях.
У центр кожного коржика викладіть начинку, залишивши пристойно по краях.
Зберіть тісто в центр (як ніби торбу збираєте), скріпіть краю як слід. Потім переверніть швом вниз.
Розкачайте хачапурі по діаметру сковороди.
Сковорідку розігрійте і змастіть злегка вершковим маслом. Смажити хачапурі треба з двох сторін до золотистого кольору по 4-5 хвилин з кожного боку.
Я змащую сковорідку тільки один раз. А потім вже готові хачапурі змащую вершковим маслом.
Ось такі апетитні і ароматні хачапурі виходять в результаті.
Смачного!