Gyuvetch більше bolgarski
(покроковий рецепт з фото)
Gyuvetch - це дуже популярне на Балканах блюдо. Нещодавно я зацікавився, як приготувати гювеч по-болгарськи. Знайшов рецепт, приготував - вийшло дуже смачно. Ділюся секретами.
Для приготування гювеч по-болгарськи вам знадобиться керамічна форма для випікання або глиняний горщик. В якості головного інгредієнта можна використовувати телятину чи баранину. Для наочності викладаю рецепт гювеч по-болгарськи з рецептом.
- Свинина - 800 грам
- Картопля - 6 штук
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Болгарський перець - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Бульйон або вода - 1 Склянка
- Спеції - грам (сіль, перець, зіра, за смаком)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Корінь петрушки - 3 штуки
Свинину нарізаємо на кубики з боку 3-4 см. Обсмажуємо її на сковороді з рослинним маслом до золотистого кольору.
Додаємо до свинини нарізаний соломкою цибулю.
Цибуля повинен обсмажити до золотистого кольору. Тепер готуємо інші інгредієнти. Нарізаємо картопля четвертинками.
Нарізаємо кабачок і баклажан стовпчиками.
Болгарський перець ріжемо кільцями.
Нарізаємо корінь петрушки кільцями.
Тепер додаємо всі в горщик або керамічну форму. Додаємо спеції. Перемішуємо. Додаємо бульйон або воду. Накриваємо кришкою. Ставимо в духовку при температурі 200 градусів на 1 - 1, 5 годину.