Рецепт Gyuvetch фото

Gyuvetch
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
Овочі
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід
Гарячі страви, Рагу

Gyuvetch - це таке овочеве рагу, яке відносять до балканської кухні. Нижче викладаю рецепт гювеч з фото, сподіваюся він вам сподобається.

Для приготування гювеч, вам знадобиться спеціальний глиняний горщик (який теж називається гювеч). Класичний рецепт приготування гювеч нескладний - треба тільки правильно обсмажити цибулю, баклажан і додати відповідну кількість спецій.

  • Кабачок - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука
  • Картопля - 2 штуки
  • Солодкий перець - 2 штуки
  • Помідори - 4 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Петрушка - 4 штуки
  • Кріп - 4 штуки
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Біле сухе вино - 200 мілілітрів
  • Спеції - грам (кейбер, лавровий лист, чорний перець, за смаком)
Gyuvetch - фото крок 1
Обсмажуємо нарізану соломками цибулю на рослинній олії до рум'янцю.
Gyuvetch - фото крок 2
Нарізаємо солодкий перець великими шматочками. Баклажан, картопля очищаємо і нарізаємо кубиками.
Gyuvetch - фото крок 3
Додаємо перець до цибулі, обсмажуємо все разом, поки перець не стане м'яким.
Gyuvetch - фото крок 4
Викладаємо цибулю і перець в горщик.
Gyuvetch - фото крок 5
Зверху викладаємо картопля.
Gyuvetch - фото крок 6
Обсмажуємо баклажани на олії, що залишився після смаження цибулі.

У горщик додаємо нарізану кубиками кабачок. Тепер можна додавати спеції. Перець, чабер додаємо до смаку.

Gyuvetch - фото крок 7
Поверх кабачків викладаємо помідори. Попередньо їх потрібно обдати окропом, очистити від насіння і шкірки.

Зверху викладаємо баклажани.

Gyuvetch - фото крок 8
Подрібнюємо на тертці часник, нарізаємо зелень, посипаємо всім цим овочі.
Gyuvetch - фото крок 9
У горщик вливаємо воду або вино.
Gyuvetch - фото крок 10
Ставимо горщик в духовку на максимальну температуру. Через 15-20 хвилин рідину в горщику почне закипати. Після цього температуру можна знизити до 200 градусів. Ми залишаємо горщик в духовці на годину.