Gyuvetch
(покроковий рецепт з фото)
Gyuvetch - це таке овочеве рагу, яке відносять до балканської кухні. Нижче викладаю рецепт гювеч з фото, сподіваюся він вам сподобається.
Для приготування гювеч, вам знадобиться спеціальний глиняний горщик (який теж називається гювеч). Класичний рецепт приготування гювеч нескладний - треба тільки правильно обсмажити цибулю, баклажан і додати відповідну кількість спецій.
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Солодкий перець - 2 штуки
- Помідори - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Петрушка - 4 штуки
- Кріп - 4 штуки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Біле сухе вино - 200 мілілітрів
- Спеції - грам (кейбер, лавровий лист, чорний перець, за смаком)
Обсмажуємо нарізану соломками цибулю на рослинній олії до рум'янцю.
Нарізаємо солодкий перець великими шматочками. Баклажан, картопля очищаємо і нарізаємо кубиками.
Додаємо перець до цибулі, обсмажуємо все разом, поки перець не стане м'яким.
Викладаємо цибулю і перець в горщик.
Зверху викладаємо картопля.
Обсмажуємо баклажани на олії, що залишився після смаження цибулі.
У горщик додаємо нарізану кубиками кабачок. Тепер можна додавати спеції. Перець, чабер додаємо до смаку.
Поверх кабачків викладаємо помідори. Попередньо їх потрібно обдати окропом, очистити від насіння і шкірки.
Зверху викладаємо баклажани.
Подрібнюємо на тертці часник, нарізаємо зелень, посипаємо всім цим овочі.
У горщик вливаємо воду або вино.
Ставимо горщик в духовку на максимальну температуру. Через 15-20 хвилин рідину в горщику почне закипати. Після цього температуру можна знизити до 200 градусів. Ми залишаємо горщик в духовці на годину.