Moussaka більш bolgarski
(покроковий рецепт з фото)
Мусаку готують у багатьох кухнях світу. Особливості цієї страви у кожного народу свої, враховуючи смакові переваги і традиції. Пропоную вам спробувати один з варіантів - мусака більш bolgarski.
Moussaka більш bolgarski - це відмінне блюдо не тільки для обіду або вечері, але і для святкового столу.
- М'ясо - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Болгарський перець - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Баклажан - 2-3 штук
- Картопля - 3 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Сир - 100-150 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Як зробити мусака по-болгарськи? Для початку необхідно вимити і просушити м'ясо. Потім порізати дрібними шматочками або пропустити через м'ясорубку. На сковороду налити трохи олії і обсмажити м'ясо.
2. Тим часом очистити і нарізати цибулину. Надіслати на сковороду до м'яса і смажити до напівготовності.
3. Баклажани вимити, просушити і нарізати кружечками. Посолити за смаком.
4. На окремій сковороді в рослинному маслі обсмажити баклажани з двох сторін до рум'яної скоринки.
5. М'ясо з цибулею посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати улюблені спеції. Викласти на дно вогнетривкої форми.
6. Болгарський перець вимити, просушити і очистити від хвостиків і насіння. Нарізати тонкими кружечками і викласти зверху м'яса.
7. Помідори вимити і нарізати кружечками. Посолити за смаком і відправити в форму.
8. Слідом викласти обсмажені баклажани.
9. Часник очистити і нарізати дрібно. При бажанні можна видавити через прес. Розподілити його по всій поверхні зверху баклажанів.
10. Картопля вимити і очистити. Нарізати тонкими кружечками і відправити в форму. Посолити при бажанні і поперчити. Надіслати в добре розігріту духовку на 20-25 хвилин.
11. За цей час можна натерти на дрібній тертці сир і приготувати яєчно-молочну суміш. Її також можна злегка посолити і поперчити за бажання.
12. Залити мусака молоком зі збитим яйцем і зверху присипати сиром. Відправити назад в духовку до появи апетитною рум'яної скоринки.
13. От і все, мусака по-болгарськи в домашніх умовах готова. Блюдо потрібно злегка остудити і можна подавати до столу.