Рецепт Гусяча печінка по-французьки «Фуа-гра» фото

Гусяча печінка по-французьки «Фуа-гра»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Гусь
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.

Це паштет з гусячої печінки. Вважається символом гастрономічного шику. Існує безліч рецептів з фуа-гра. При приготуванні цієї страви потрібно знати деякі правила. Знайомтеся з ними тут.

Кількість порцій: 8-12
  • Гусяча печінка - 600 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Запашний чорний перець - За смаком
  • Херес - 1 Ст. Ложка
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Свіжий інжир - 2 штуки
гусяча печінка по-французьки
1. Заздалегідь вийняти печінку з холодильника. Сполоснути її холодною водою і обсушити. Видалити вени і судини. Це зробити легко, їх просто потрібно витягати. Почищену печінку залити молоком або водою, додати трохи оцту. Поставити на 2 години в холодильник.
гусяча печінка по-французьки
2. Тепер злити рідину з печінки і трохи обсушити її. Посипати печінку сіллю і перцем.
гусяча печінка по-французьки
3. Свіжий інжир потрібно промити і обсушити. Нарізати його тонкими скибочками.
гусяча печінка по-французьки
4. Половину печінки викласти щільно в форму для запікання. Зверху на печінку покласти часточки інжиру. Накрити залишилася печінкою і залити коньяком і вином. Тепер потрібно щільно притиснути печінку.
гусяча печінка по-французьки
5. Можна готувати печінку відразу. Але якщо є час, краще поставити форму в холодильник на добу. Тоді смак і аромат страви буде більш насиченим. Закрити форму фольгою і поставити в духовку. Випікати при температурі 100 градусів 40 хвилин. На лист, де стоїть форма, налити води.
гусяча печінка по-французьки
6. Готову страву остудити і поставити на добу в холодильник. Потім відокремити її ножем від стінок і перевернути на тарілку.
гусяча печінка по-французьки
7. Фуа-гра нарізають гарячим, гострим ножем. Подають на тонкому шматочку здобної булочки.

Схожі рецепти